HomeLjepotaProizvodi s kojima možete da sačuvate kosu u zimskom periodu!

Proizvodi s kojima možete da sačuvate kosu u zimskom periodu!

Regularno koristite šampone ili subrinu koja hidratizira kosu.


Činjenica je da zimski uslovi uzrokuju isušivanje čitavog dijela zbog čega tražimo pomoć, ali posebno za kosu. Spavamo u prostorima koji se griju po cijele dane, onda izađemo na hladno vrijeme. Onda ponovo ulazimo u zagrijane zgrade jer idemo na posao.

To sve može zbuniti naša tijela, pogotovo kad je u pitanju kosa i pitanje je vremena kad ćete početi tražiti savjete stručnjaka.

Unatoč činjenici da je zima tek u početku, već primjećujemo negativne efekte temperaturnog ‘tanga’. Skupljamo ključne proizvode da nam se kosa ne bi u potpunosti uništila.

Radite na stvaranju rutine

Svi znamo da temelj dobre njege počinje iz tuša. Regularno koristite šampone ili subrinu koja hidratizira kosu i vraća joj vlažnost koja nestaje dok sjedimo u zagrijanim prostorijama. Kombinacija šampona i subrine dobro hidratizira suhu, ispucalu kosu i daje glatke i svilenkaste dlake. Osjećajte se i izgledajte kao princeza.

Regularno hidratizirajte kosu

Nakon pranja obogatite kosu bademovim uljem, i počešljajte kosu od početka do vrhova kose. Nutrijentska svojstva ovih hidratantnih ulja daju kosi dodatnu dozu hidratacije. To pomaže kosi da ostane čvrsta čak i na najesktremnijem suhom vremenu. Da biste dobili najbolje rezultate, protrljajte ulje između dlanova prije apliciranja, i ravnomjerno nanesite proizvod.

Između hidratizirajućeg šampona, subrine i obogaćenog ulja, možete biti sigurni da radite sve što je u vašoj moći da biste izbjegli katastrofu kose u toku zime.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE