Sami uredite obrve – jednostavan i efikasan način!

0
401

Prirodne i lijepe obrve su uvijek u trendu.

Prije nego što počnemo bitno je odrediti da li su vaše obrve dovoljno debele. Čak i ako nisu dio standarda, nemojte brinuti! Uvijek ih možete pokušati izrasti. Prije odlaska u krevet,3-5 minuta u obrve umasirajte ricinusovo ulje, maslinovo ulje ili bademovo ulje. Zdrava ishrana također može pomoći kod rasta ne samo kose i dlaka, već i za čitavo tijelo, a to su – riba, orasi, grožđice i sojini proizvodi.

Nađite savršeni oblik obrva za oblik vašeg lica

 • Ako je vaše lice okruglo, pokušajte napraviti što veći luk. Tražite oblik koji prati ravnu liniju sve do vrha obrve i izbjegavajte obliji oblik.
 • Za kockastiji oblik lica, napravite zakrivljeni oblik – nježniji ili oštriji ugao. Izbjegavajte tanje i kraće obrve.
 • Žene koje imaju srcoliko lice trebale bi se držati nižih lukova i oblijih oblika, jer će tako dobiti prirodniji oblik. Izbjegavajte visoke lukove, oni dodaju još dužine na već duga lica.
 • Ako imate ovalno lice, odaberite ravne obrve ili s nježnim lukom.

Da biste odredili tri tačke uz pomoć kojih ćete oblikovati obrve koristite metodu olovke. Prislonite olovku ravno na lice uz nos, to je početka točka. Dalje naslonite olovku uz nos i preko sredine oka – to je točka luka i najviši dio obrve. Pomjerite olovku tako da su kraj nozdrve i vanjski obruč oka u istoj ravni, to je završna tačka vaše obrve.

Kako počupati obrve?

Sad kad smo iza sebe ostavili geometriju, slijedi nam praktični dio. Uzmite pincetu i krenite čupati! Za vas imamo nekoliko jednostavnih savjeta koji bi vam mogli pomoći da dobijete super rezultate:

 • Udobno se namjestite i dobro osvijetlite prostor. Uzmite kvalitetnu pincetu, ona je vrlo bitna za efikasnost hvatanja i čupanja obrva.
 • Kockom od leda pređite preko obrva da smanjite otekline, naticanje i bol, ili stavite hidratantnu kremu.
 • Pažljivo počupajte dio iznad obrve, ako počupate previše, obrva će izgledati neprirodno tanka. Nakon nekoliko počupanih dlaka, odmaknite se i pogledajte rezultat, tako ćete znati da li trebate nastaviti ili je dovoljno.
 • Koristite specijalnu četkicu za češljanje obrva, i skratite svaku dlaku koja strši iznad obrve uz pomoć manjih makazica za nokte ili makazica za obrve.

Obrve možete popuniti koristeći olovku, puder za obrve ili sjenu, i maskaru. Olovka vam daje prirodniji izgled i sakriva oskudnost. Puder za obrve vam daje deblje obrve, dok je maskara za obrve nešto što žene s debljim obrvama trebaju imati.

 1. Četkicom za obrve lagano počešljajte obrve, uredite donji luk obrve i popunite mjesta gdje nema dlaka.
 2. Nacrtajte rep obrve ako je potrebno, i ograničite gornje i donje ivice obrve. Ipak, budite oprezni ako crtate po prirodnim obrvama, i nemojte nanositi previše boje, pogotovo blizu nosnog mosta.
 3. Ako želite da oblik obrva izgleda dobro definisan, pokušajte istaći kožu između obrve i kapka. Da biste to uradili, nanesite nekoliko kapljica korektora i dobro ublendajte, onda nanesite highlighter ispod obrve i to je to!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here