Prudental centar Jajce ima drugačiju koncepciju estetike

0
1080

Detaljna konsultacija prije bilo kojeg zahvata je jako bitna kako ne bi došlo do neočekivanih rezultata i razočarenja.

Intervju: Dr. Zejna Zejnilagić, stomatolog

Biografija: Larisa Zejnilagić je doktor stomatologije. Živi i radi u Jajcu. U Švedskoj je živjela 10 godina i tamo je stekla zvanje dr. stomatolog. Nakon Švedske, karijeru nastavlja u Engleskoj radeći 10 godina u svojoj branši i konačno se vraća u Jajce 2013. godine gdje je otvorila Dental centar Prudent.

Poziv stomatologa ju je oduvijek privlačio te je u Švedskoj stekla zvanje dr. stomatolog. Velika ljubav prema svom poslu ali i gradu vraća je njen rodni grad Jajce gdje joj se ostvarila još jedna želja, zajedno sa svojim suprugom otvorila centar estetike. Kako je krenula priča, te šta je to r. Zejnilagić nagnalo da se vrati iz Engleske u svoj rodni grad, čitajte u nastavku.

BeautiFUL: Prije svega kažite nam ko je Dr. Larisa Zejnilagić?

Zejnilagić: Moja biografija je široka, ali bih istakla meni važan događaje kao onaj koji se desio u Švedskoj kada sam stekla zvanje dr. stomatolog. Živjela sam 10 godina u Švedskoj pa onda u Engleskoj, ali znate kako kažu, nigdje nije kad kod kuće pa sam se 2013 godine vratila u svoj rodni grad – Jajce i ovdje sam otvorila svoj centar. Zajedno samnom došao je i moj suprug Dr. Marek Dunin – Wasowicz koji je također dr. stomatolog, rodom iz Poljske. Zajedničkim snagama smo osmislili i otvorili Dental centar Prudent, prije 7 godina.

BeautiFUL: Koliko godina ste u ovom poslu?

Zejnilagić: Mogu slobodno reći „cijeli život“, ovaj posao je ostvarenje moga sna i mojih želja koje sam imala. Sretna sam da su u Jajcu i generalno u BiH naši pacijenti prepoznali maksimalnu posvećenost i profesionalnost i uvijek se rado vraćaju. Početkom marta, ove godine, otvoren je Prudental centar Jajce, koji ima drugačiju koncepciju estetike. Naime, kao zvanični partneri Biologique Recherche Paris radimo personaliziranu dijagnostiku kože lica sa tretmanima iste firme, kao i prodaju proizvoda za kućnu njegu lica.

BeautiFUL: Vi ste stomatolog doktor, kada ste se kvalifikovali za estetiku lica?

Zejnilagić: Pored estetske stomatologije moja pažnja je posvećena i kompletnoj estetici lica. Edukovana sam u Esthetic Academy centru u Londonu, pod vodstvom svjetski poznatog stručnjaka prof. dr. Bob Khanna.

BeautiFUL: Kakva su generalno Vaša iskustva kada je u pitanju uljepšavanje žene?

Zejnilagić: Svakom pacijentu ili klijentu se prilazi individualno, u zavisnosti od potreba, mogućnosti ili očekivanja. Žene su generalno osvještenije od muškaraca i više daju pažnje estetici ali i zdravlju. U tom smislu „ljepša polovina“ ima svoja opravdanja.

BeautiFUL: Da li su žene zaista zahtjevne? Da li uspijete da ispunite očekivanje svake vaše klijentica?

Zejnilagić: Što se zahtjevnosti za estetske tretmane tiče, taj trend je stigao sa zapada gdje su žene mnogo godina unazad bile upoznate sa modernom tehnologijom i proizvodima i znale šta mogu od njih očekivati, dok se to kod nas primijeti zadnjih par godina. Ponekad ljudi imaju nerealna očekivanja i stručnjak to treba prepoznati. Upravo zbog toga je potrebna detaljna konsultacija prije bilo kojeg zahvata da ne bi došlo do neočekivanih rezultata i razočarenja.

BeautiFUL: Naglašavamo da je zdravlje na prvom mjestu, te da najviše vjerujemo stručnim licima i njima se prvo obraćamo. Smatrate li da je povjerenje bitno za saradnju?

Zejnilagić: Naravno, u potpunosti se slažem sa tom činjenicom. Bez povjerenja nema nikakve saradnje. Stručnost, lijep pristup i detaljnije objašnjavanje i komunikacija sa pacijentom je jedini pravi način da saradnja uspije i da pacijent bude zadovoljan sa krajnjim rezultatom.

BeautiFUL: Da li pratite svjetske trendove, te edukacije u vašoj struci, naravno koliko to sada pandemija dozvoljava? Kakav stav prema tome imate?

Zejnilagić: Nažalost, cijela situacija oko nas je rezultirala sa manjim brojem stručnih edukacija, ali svaki seminar koji ima online uredno pratim. Nedostaju mi susreti sa kolegama i kongresi uživo u BiH, kao i na međunarodnom nivou.

BeautiFUL: Pored vjernosti klijenta i stručnosti doktora koliko je važan interijer centra/klinike/salona?

Zejnilagić: Pored vjernosti pacijenta i stručnosti doktora, interijer centra/klinike/salona igra značajnu ulogu jer je to također jeda od faktora koji oslovljava kako će se pacijent/klijent osjećati. Interijer i njegov izgled ima utjecaj na sva čula čime se stvara pozitivna i opuštena atmosfera.

BeautiFUL: Da li ćete se složiti da lijep i uređen salon doprinosi da se klijent osjeća još sigurnije, te da se njena sreća povećava?

Zejnilagić: Da, lijepo uređene prostorije pojačavaju vizualni doživljaj i doprinose klijentu osjećaj sigurnosti. Klijenti koji dolaze zbog estetskog uljepšavanja, obično imaju svjestan osjećaj ljepote i po standardu interijera prepoznaju da li se nalaze na pravom, očekivanom mjestu.

BeautiFUL: Moramo vas pohvaliti jer smo primijetili da ste nedavno renovirali jedan dio vašeg centra, te da i u taj dio ulažete. Opremili ste prostor sa vrhunskom opremom kompanije Frizerland, kažite nam nešto više o tome?

Zejnilagić: Hvala mnogo. Saradanja sa kompanijom Frizerland je počela još u početnoj fazi Prudental centra. Ja sam imala visoke zahtjeve vezane za vrhunsku opremu i koje su oni korektno i na vrijeme ispoštovali. Posebno moram pohvaliti njihovu profesionalnost, ažurnost, odgovornost ali i ljubaznost.

BeautiFUL: Za kraj nam možete reći svoja iskustva sa brendovima sa kojima radite, jer birate renomirane brendove poput kompanije Frizerland i Biologique Recherche?

Zejnilagić: U ovom poslu je jako važno odabrati prave partnere jer tržište je preplavljeno sa proizvodima koji ne odgovaraju ponuđenom kvalitetu i daju lažne nade i rezultate. Mi smo se odlučili za saradnju sa Frierlandom, Kare, Loft, Tesla, Como, Kavo, Melag, Planmeca i partnerstvo sa renomiranom kućom iz svijeta kozmetike Biologique Recherche Paris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here