HomeLjepotaTop 5 razloga zašto biste trebali koristiti kremu sa SPF-om tokom cijele...

Top 5 razloga zašto biste trebali koristiti kremu sa SPF-om tokom cijele godine

 U nastavu pogledajte kojih je to 5 razloga iz kojih biste trebali to da radite

Većina nas zna koliko je važno koristiti kremu sa SPF-om tokom ljetnih mjeseci, a u cilju spriječavanja oštećenja kože, no ova je krema ono što bismo trebali da koristimo tokom cijele godine. Uvijek koristite kremu sa SPF-om na licu, bez obzirna na to koji tip ili boju kože imate.  U nastavu pogledajte kojih je to 5 razloga iz kojih biste trebali to da radite

  1. Štiti kožu od UV zraka

Depletacija ozonskog omotača povećala je rizik od oštećenja kože štetnik UV zrakama. Krema sa SPF-om za lice blokira učinak ovih zraka te smanjuje mogućnost  od dobivanja opekotina.

  1. Smanjuje mogućnost obojenja od raka kože

Rak kože je jedan od najčešćih tipova raka u SAD-u. Prema podacima  Centra za prevenciju i kontrolu bolesti iz 2013. godine, 71,943  ljudi oboljelo je od ovog tipa raka samo te godine.  Korištenje kreme sa SPF-omna licu upola smanjuje mogućnost oboljenja od ovog tipa raka.

  1. Spriječava prerano starenje kože

Sunce i UV zračenja iz zraka sunca uzrokuju „fotostarenje“ kože. Ono se karakterizuje zadebljalim izgledom kože, borama, te diskolorizacijom. Studije ukazuju na to da ispitanici  ispod 55 godina, koji redovno koriste kremu sa SPF-om, smanjuju pojavu ovih problema na koži za čak 24%.

  1. Pomaže u očuvanju ujedačenog tena

Kreme sa SPF-om za lice spriječavaju dekolorizaciju lica i pojavu tamnih kolutova usljed oštećenja koja nastaju pod uticajem sunca, a samim time doprinosi očuvanju ujednačenog tena lica.

  1. Zdravija koža

Michelle Freese, dermatologinja i stručnjakinja za lice, kaže kako primjećuje da je koža njenih klijentica koje su redovno koristile kremu sa SPF-om na licu bila mnogo zdravija u odnosu na one klijentice koje to nisu činile. Ona kaže:“ Koža je zdravija ukoliko koristite kremu sa SPF-om.“ Prirodna ulja i sastojici u koži, kao što je keratin, zaštićena su od štetnih uticaja upotrebom kreme za sunčanje. Keratin i proteini u koži zaduženi su za očuvanje kože zdravom, kako u izgledu, tako i u funkciji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE