Ruska metoda “Fox eyes”

0
1063

Najnoviji hit u svijetu iz Rusije u centru za kozmetologiju, fizioterapiju i maderoterapiju.

Piše: Olgica Markanović, predsjednica Centra i Udruženja za kozmetologiju, fizioterapiju i maderoterapiju.

 

 

Metoda koju obučavaju kozmetolozi najviše u Rusiji predstavlja lagan kozmetološki tretman. Izvodi se COG nitima.

COG niti u koži podstiču proizvodnju novog kolagena i vezivnog tkiva, pa se na taj način stvara nova potporna mreža kože. To dovodi do zatezanja lica i tijela u željenom smijeru, te se uklanjaju bore. Odlične rezultate daju u predjelu lica i vrata i predstavlja pravi izbor za sve pacijente koji ne žele da se podvrgavaju hiruškim procedurama.

U pitanju su niti koje imaju i drugi naziv a to je PDO niti, odnosno sastoje se od specifične vrste materijala koji se zove Polydioxanone. U pitanju je supstanca koja se koristi za proizvodnju takozvanih toplivih konaca u hirurgiji koji se najčešće koriste za ušivanje tkiva ispod nivoa kože.

PDO konac po svojoj strukturi vremenom se otapa u našem tkivu. U zavisnosti od debljine same niti, proces otapanja može da traje nekoliko mjeseci, a najčešće se spominje srednja vreijdnost od šest mjeseci.

Niti koje su tanje mogu da se otope nakon dva mjeseca, a niti koje su deblje mogu da se otope i nakon šest mjeseci, ekstremno rijetko duže.

Dakle, COG niti predstavljaju topljive niti koje se vremenom potpuno otope u našem tkivu.

U dogovoru s pacijentom donosi se odluka koji dio lica i vrata je potrebno tretirati.

Potom se na kožu aplicira lokalni anestetik u obliku kreme. Kada počne da djeluje, uvode se COG niti pod kožu pomoću kanile (iglice sa posebno obrađenim vrhom koja ne oštećuje krvne sudove i živce). Procedura postavljanja COG niti je komforna za pacijenta, a oporavak je kratak, obično 2 do 5 dana (što zavisi od tipa kože pacijenta i godina).

Prednost ove metode je što se, ukoliko je potrebno, može kombinovati i sa drugim tretmanima za podmlađivanje kao što su PRP, hijaluronski fileri, 3D mezoniti ili mezoterapija, kako bi krajnji rezultat bio još bolji.

Rezultati liftinga COG nitima vidljivi su od 2 do 3 godine pa i duže (što je individualno i zavisi od godina pacijenta i tipa kože).

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here