HomeLjepotaČešljate mokru kosu? E, to trebate izbjegavati

Češljate mokru kosu? E, to trebate izbjegavati

Jeste li ikada pomislili na to da se ne češljate pravilno?

Kad god nastanu neki problemi s kosom, odmah krivnju bacamo na šampone, razne preparate, frizere ili način na koji smo isfenirali kosu.

No, problem je možda sasvim jednostavniji. Jeste li ikada pomislili da se ne češljate pravilno?

Trebali bismo svoju kosu češljati samo jednom na dan, piše Yahoo Shine otkrivajući najčešće pogreške pri češljanju. Češljanje od korijena prema vrhovima Ne, ne…To je jedna od najčešćih pogrešaka koju radimo.

Uzimamo četku ili češalj i krećemo od tjemena duž vlasi. Time nerijetko čupamo vlasi iz folikula i slabimo korijen kose.

Stručnjaci preporučuju da kosu češljamo od vrhova prema gore. Svakim novim potezom krenite češljem ili četkom nekoliko centimetara više prema tjemenu i na taj način ćete kosu raščešljavati od vrha te se vlasi neće izvlačiti kada ih u korijenu “šokirate” potežući češalj ili četku.

Češljanje mokre kose

Kosa je najosjetljivija kada je mokra i tada je potezi češljem ili četkom lakše lome. Dopustite kosi da se posuši, najbolje na zraku, prije nego što je krenete češljati.

Raščešljavanje kose

Zamršena kosa česta je posljedica raznih tretmana kojima podvrgavamo našu kosu. Zbog čestih bojanja, “peglanja”, isušivanja sušilom itd, kosa može postati tanka, suha i time podložnija “petljanju”. Nemojte ovakve, zapetljane probleme, pokušavati riješiti naglim potezima, a posebice ne četkama ili češljevima s uskim zupcima. Koristite one sa širim zupcima i kosi pristupite nježno, opet od vrha prema gore. Na taj ćete način bezbolnije riješiti problem, ali nećete riskirati dodatna oštećenja kose.

Previše češljanja

Često smo znali gledati filmove u kojima žene sjede ispred ogledala i ponekad imali osjećaj da su se češljale satima. No, kosu ne treba previše češljati. Dovoljno je samo raščešljati zapetljane vlasi i to je to.

Češljanje prljavim češljevima ili četkama

Baš kao što morate održavati čistima kistove i četkice kojima se koristite pri nanošenju make-upa, tako trebate održavati čistima i češljeve i četke. Na zupcima se kod svakog češljanja nakuplja sebum, koji se potom prenosi na čistu i opranu kosu. Također, na četkama koje ne perete redovito, stvara se mnoštvo bakterija koje se sve više razmnožavaju. Ne želite ih na svome tjemenu, zar ne?

Četke i češljeve perite tako da ih prvo očistite od vlasi, zatim umočite u toplu vodu i malo šampona te potom ostavite na ručniku da se osuše.

Naelektrizirana kosa

Plastične četke i češljevi, kao i oni s gumenim zupcima, povećavaju mogućnost stvaranja statičkog elektriciteta. Da biste to izbjegli, koristite četke s prirodnom dlakom ili drvenim zupcima, savjetuju frizeri.

vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE