Ružica Dževdetbegović: La Rose” studio je mjesto gdje sam kombinovala svoje znanje iz fizioterapije, alternativne medicine i estetitke

0

Zahvaljujući kombinovaju ovih metoda svojim klijentima pomaže u očuvanju i unapređenju zdravlja tijela, kao i u uljepšavanju njegovog izgleda.

Autor: Ružica Dževdetbegović 

Ružica je nakon završene Srednje Medicinske Škole i Zdravstvenog fakulteta sa smjerom fizioterapije i radne terapije, svoje vještine je proširila raznim edukacijama u području masaže, estetskih tretmana i alternativne medicine. Vlasnica je studija za njegu i održavanje tijela ”La Rose” u Gračanici. Njen cilj je ukazati klijentima na važnost fizičkog zdravlja i izgleda, te im predstaviti i preporučiti sigurne i pouzdana rješenja za njihove probleme. U svom radu prije svega uvijek pokušava istaknuti važnost ljubavi prema sebi kroz rasterećenje psihe, oslobođenje od kompleksa i stresa prije nego li se upuste u njihovo rješavanje.

Kako se stvorila ideja i inspiracija za ovim poslom ? 

Rad sa djecom sa posebnim potrebama i rad u rehabilitacionom centru su me inspirisali i potaknuli da svoj budući radni angažman vežem za pomoć ljudima. Shvatila sam da me takav način rada i to zadovoljstvo nakon što ste pomogli drugome kroz svoj rad najviše motiviše, puni energijom i daje snažan povod za još veći napredak.

Spoj medicinskog obrazovanja, želja da se posao proširi na pružanje dobrobiti a ne suhoparno „odrađivanje posla“, te san o poduzetništvu kod mene je dalo rezultat u osnivanju vlastitog studija za njegu i održavanje tijela. ”La Rose” studio je mjesto gdje sam kombinovala svoje znanje iz fizioterapije, alternativne medicine i estetitke kako bih svojim klijentima pomogla u očuvanju i unapređenju zdravlja tijela, kao i u uljepšavanju njegovog izgleda. Nedugo nakon, shvatila sam da se ustvari zaista može roditi i ljubav prema poslu koji radite.

Možda je zanimljivo napomenuti da se da je ta ljubav prema ovom pozivu došla vjerovatno mnogo ranije i nesvjesno, prije nego li se trebalo odlučiti za posao kojim ću se baviti.

Odrasla sam u porodici zdravstvenih radnika, pa sam od „malih nogu“ bliska sa idejama o brizi zdravlja. Oduvijek sam osjećala ematiju prema drugima i osjećala potrebu da na neki način pomognem ljudima u životnim situacijama, iako to naravno nije baš uvijek moguće. Uz standardno školovanje zanimale su me metode i tehnike iz različitih grana medicine. Shvatila sam da me privlači holistički pristup i ideja da su tijelo i um jedinstven i sveobuhvatan sustav. Otvaranje vlastitog studija dalo mi je mogućnost da primjenim svoje znanje i vještine na način koji odražava moju kreativnost i slobodu, i da stvorim prostor u kojem će se klijenti osjećati ugodno, opušteno i inspirisano da poboljšaju svoje kako fizičko tako i mentalno zdravlje.

”La Rose” studio za njegu i održavanje tijela 

”La Rose” studio za njegu i održavanje tijela nalazi se u Gračanici, a koji pored fizikalnih procedura kao što su elektroterapija, medicinske masaže, limfna drenaža, refleksoterapija, nudi i kozmetičke i estetske tretmane kriolipolize, anticelulitne masaže, pedikure, depilacije, te cjelokupan anticelulitni program (plan ishrane, tjelovježbe, estetskih tretmana, raznih preparata). Također ”La Rose” nudi terapije alternativne medicine kao što su hidžama i aromaterapija. 

Moj fokus u poslu kojim se bavim:                                                    

Vjerujem da je ljubav prema sebi kao cjelovit pristup tijelu i umu ključan za postizanje ravnoteže. Djelujući na duh, također djelujemo na tijelo i obrnuto. Tjelesnom aktivnošću i brigom za vlastito tijelo utičemo i na svoj duhovni razvoj. Ljepota zrači izvana, ali osjećaj ljepote dolazi iznutra. 

Osjećati se dobro ne znači samo ne biti bolestan – to je stanje potpunog zadovoljstva. Na primjer, prekomjerna težina i celulit ponekad nisu samo estetski nedostatci, već i oboljenja koja mogu ugroziti psiho-fizičko zdravlje. Ove i slične negativne pojave mogu uticati na razne aspekte života: od ponašanja u porodici i sa prijateljima, posla kojim se bavite, a možda i najvažnije – odnosa prema samom sebi. 

Smatram da smo svi mi, razvojem digitalne tehnologije i uopšteno modernog načina života, više nego ikada izloženi raznim uticajima koji negativno utiču na naše psihofizičko stanje. Konvencionalna medicina još uvijek ne nalazi sveobuhvatan način tretiranja ovih pojava. Zbog toga, u svom pristupu klijentima pokušavam pružiti i adekvatan način prevazilaženja takvih poteškoća. 

Moj cilj je ukazati klijentima na važnost fizičkog zdravlja i izgleda, te im predstaviti i preporučiti sigurne i pouzdana rješenja za njihove probleme. U svom radu prije svega uvijek pokušavam istaknuti važnost ljubavi prema sebi kroz rasterećenje psihe, oslobođenje od kompleksa i stresa prije nego li se upuste u njihovo rješavanje.

O izazovima i ciljevima…

Moj najveći izazov, a ujedno i zadovoljstvo jeste da istaknem važnost cjelokupnog pristupa u poboljšanju zdravlja i izgleda. Cilj mi je motivisati i podstaknuti klijente da budu zadovoljni sobom, da nauče voljeti svoje tijelo, da budu svjesni mogućnosti koje im se pružaju i da sami donose odluke o svom izgledu i zdravlju. Cilj mi je pružiti im podršku da sa lakoćom prihvataju ono što u svom izgledu ne mogu promijeniti, a uliti im snagu da mijenjaju ono što mogu.

Poruka čitateljima:

Stavite ljubav prema sebi i dobrobit na prvo mjesto. Promjene i poboljšanje trebaju proizići iz mjesta prihvaćanja, njege i brige, kako o svom umu tako i o tijelu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here