Samija Jusupović: Edukacije su veoma važne za postizanje vrhunskih rezultata u beauty industriji

0
1147

Salon ljepote Beauty Studio Ilma nudi mnoštvo usluga, a kontinuriano ulaganje u edukacije i kvalitetan rad su primarni u ovom salonu.

Intervju: Samija Jusupović

Edukacija ima presudnu ulogu u svakom profesionalnom području, ali je posebno važna u beauty industriji zbog njene neprekidne evolucije. Promjene u trendovima, tehnologiji i proizvodima za njegu kože, kose i tijela zahtijevaju od profesionalaca da budu stalno informisani i osposobljeni za nove tehnike i pristupe. Ulaganje u edukaciju donosi brojne prednosti za profesionalce u beauty industriji, a omogućava im i da ostanu konkurentni na tržištu.

Možete li nam reći nešto o sebi?

Moje ime je Samija Jusupović i imam 33 godine, a naziv salona Beuaty Studio Ilma je dobio ime po mojoj kćerki Ilmi. Poslovima u oblasti ljepote počela sam se baviti prije trinaest godina i danas veoma uspješno radim ovaj posao koji mi donosi mnogo benefita.

Otkud ljubav prema ovom poslu?

Ljubav prema ovom poslu datira od djetinjstva, jer sam kao malena dejvojčica maštala o salonu i uljepšavanju djevojaka.

Koliko su edukacije važne za Vaš posao i da li smatrate da treba ulagati u educiranje?

Smatram da su edukacije izuzetno bitne i da je kontinuirano educiranje jedna od najvažnijih stavki koje vode do uspjeha. Ukoliko stalno ulažete u sebe, postajete vrhunski majstori.

Šta Vas najviše inspriše u poslu kojim se bavite?

Njaveću inspiraciju imam u samoj sebi, jer želim da moje klijentice budu ponosne onim što nose na svojim rukama, očima i nogama. Inspirišu me i uspješne kolegice iz ove branše koje su dostigle maksimum u radu.

Koje tretmane nudite u svom salonu?

U mom studiju možete da dobijete profesionalno šminkanje, nadogradnju trepavica, manikir, pedikir, edukacije i još par kozmetičkih usluga.

Ima li neki poseban tretman koji biste izdvojili, a koji bi svaka žena trebala uraditi?

Da, po mom mišljenju svaka žena treba da ima uredne ruke i noge. A naravno i sve ostalo.

Šta Vam je najvažnije u poslu?

U mom poslu je najvažnije da mi je klijentica iz salona otišla srećna i zadovoljna, kako bi se ponovo vratila u moj salon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here