Sunčica Šanjević, jedna od prvih blogerica u BiH, sada uspješna influenserka

0

Posao na društvenim mrežama iziskuje veliki trud, iako se nekad čini da je to lako ipak svaki influenser mora raditi i truditi se da bi bio uspješan.

Društvene mreže su postale neizostavni dio savremenog društva, mijenjajući način na koji komuniciramo, dijelimo informacije i provodimo vrijeme online. Uz sve veći utjecaj i popularnost društvenih mreža, razvila se nova industrija poslova usko povezanih s njima. Poslovi na društvenim mrežama nude raznolike mogućnosti za kreativnost, interakciju s publikom i promociju različitih marki, proizvoda ili usluga. Rad na društvenim mrežama obuhvaća različite uloge i zadatke. Moguće je biti digitalni marketinški stručnjak koji razvija strategije oglašavanja i promocije, community manager koji upravlja online zajednicama, kreator sadržaja koji stvara privlačne i relevantne postove ili influencer koji gradi svoj vlastiti brand i angažira publiku.

Recite nam nešto o sebi?

Rođena sam u Mostaru, živim već 14 godina u Sarajevu gdje sam studirala i magistrirala pravo. Modni blog sam imala još 2016 godine od kada sežu moji početci u smislu mode i influensinga. Od prošle godine sam vlasnica brenda bikinija “beachbabebyss” Jedna sam od prvih modnih blogerica u BiH i na svojim početcima to sam radila iz zabave i hobija i nisam nikada mislila da će instagram prerasti u po posao .

Kako je biti influenser, i mozete li nam objasniti kako to sve funkcioniše kako bi pratioci bili zadovoljni?

Meni je prirodno i lagano. Snimam isječke iz svog svakodnevnog života sa naglaskom na ono što bi pratiocima moglo biti od koristi. Recenzije, savjeti i iskrene preporuke.

Šta Vas motiviše da radite ovaj posao?

Ljubav. Ljubav mi je motivacija za sve. Ljubav prema svemu sto žene vole, prijateljicama, krpicama, make up-u, putovanjima. Serviram ono što i sama volim gledati kod svjetskih blogerica.

Da li je teško biti jedinstven i poseban na društvenim mrežama?

Lako je pasti pod uticaj trendova, onoga što se traži ili servira kao dobro u tom trenutku, ali mislim da smo najkvalitetniji kad smo svoji. Svi smo mi unikatni i volim kad ljudi serviraju sebe sirovo, bez cenzure, bez filtera, što na jeziku to na fotografiji.

Recite nam nešto više o malim ženskim ritualima, njezi kose, kože, općenito o Vašoj rutini u brizi prema Vašem tijelu?

Odnedavno tretiram tjeme kose ruzmarinovim uljem, jer sam pročitala da čini čuda za zdravlje i rast kose. Treniram 3-4 puta sedmično i idem na masaže redovno. Pijem puno vode i jako sam fizički aktivna. Što se tice njege lica, najbitnije je temeljito čišćenje, hidratacija i serumi. Meni lično odgovara retinol, koji koristim posljednjih godinu dana.

Koji su Vam planovi za budući rad?

 Kako ide ljeto tako su kampanje brojnije. Biće mnogo posla. Pripremam i novu limitiranu kolekciju kupaćih, godišnji odmor. Ljeto je moje vrijeme i jedva čekam da ga iskoristim.

Možete li dati savjet mladim djeovjkama koje žele početi sa sličnom vrstom posla?

Djevojke koje žele da se bave ovim poslom, treba da budu svoje, i da vjeruju u sebe. Da pronađu nešto u čemu su dobre i ustraju u tome. Da se ne utapaju u masu i da puste da se njihov glas i jedinstven stil primjeti. Također neka ne odustaju brzo, i meni su trebale godine. Želim im puno sreće.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here