Lamija i Amila Mandara: Otvaranjem našeg studia „Brows Office“ nudimo našim klijentima savršen ambijent uz još bolju uslugu

0

Sestre Lamija i Amila Mandara su 13.05.2023 godine, otvorile vrata svog studia „Brows Office“ u Bugojnu. Ambijent koji su napravili u svom studiu kako za sebe, jer tu provode mnogo vremena, tako i za svoje klijente, je moderan ali u isto vrijeme tako ugodan i opuštajući. U studiu prevladavaju nude nijanse, koje pružaju osjećaj udobnosti i relaksacije.  O čemu smo razgovarali sa Lamijom i Amilom, pročitajte u nastavku. 

Recite nam nešto o vama i vašem djelovanju u beauty industriji?

Moje ime je Lamija Mandara. Po struci sam diplomirani ekonomista. U svijetu beauty industrije sam tri godine. Moj prvi ali i najdraži tretman kojim sam započela svoj mali biznis bio je oblikovanje obrva koncem i od tada to postaje moja ljubav i svakodnevnica. Od nedavno se svijetu beauty industrije pridružuje i moja sestra Amila, te tako dolazimo na ideju otvorenja zajedničkog salona.

Kako i kada ste se odlučili da želite otvoriti svoj salon?

Nakon završetka fakulteta došla sam na raskrsnicu gdje moram izabrati da li da  radim u struci ili u poslu kojeg volim i naravno možete pretpostaviti šta sam izabrala. Ovaj posao sam započela iz hobija a prerastao je u ogromnu ljubav. Nakon 3 godine rada u malenoj prostoriji u sklopu kuće i nakon što sam stekla veliki broj zadovoljnih klijentica odlučujem da je vrijeme da izađem iz svoje zone komfora, te da zajedno sa sestrom otvorim salon.

Da li ste tematski uradili interijer salona?

Interijer našeg salona smo prepustili u ruke stručne osobe koji je nadmašio sva naša očekivanja i napravio nam jedan prelijep ambijent u kojem sa užitkom radimo. Bitno nam je bilo da u salonu prevladavaju nježne boje i da se u njemu svi osjećaju lijepo i ugodno.

Na šta ste najviše obratili pažnju kada ste uređivali salon?

Najviše pažnje posvetili smo tome da što bolje iskoristimo prostor i da svako ima neku svoju privatnost na tretmanu.

Koje sve usluge nudite u svom salonu?

Nudimo gotovo sve tretmane za obrve i nokte koji su danas popularni, a to su  threading obrva tj. čupanje koncem obrva ali i čitavog lica.

Ova tehnika je posebno popularna jer dosta brže otklanja dlačice za razliku od pincete na koju su svi navikli, nakon konca dlaka sporije raste i samim tim oblik na obrvama traje duže.

Zatim bojenje obrva kanom i farbom, puder obrve, brow lift, lash lift, ekstenzije trepavica te suhu rusku manikuru i pedikuru. Naravno u budućnosti planiramo širenje biznisa i uvođenje novih tretmana.

Gdje se salon nalazi i na kojim društvenim mrežama vas klijenti mogu pronaći? 

Lokacija salona jeste u strogom centru grada u Sultan Ahmedovoj ulici u Bugojnu. Klijenti nas mogu pronaći na Instagramu gdje smo najviše aktivni, a od nedavno smo i na TikToku.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here