Održana prva konferencija o menopauzi za žene u BiH

0
467

Sinoć je u Sali hotela Ibis Styles održana prva “Konferencija o menopauzi”. Organizator konferencije je kompanija Sfera d.o.o. Mostar. Na konferenciji je učestvovalo 170 žena sa područja Sarajeva.

Konferencija je realiziranu saradnji sa Eurofarm Centar Poliklinikom, portal e-ginekolog kojeg vodi dr. Emir Mahmtbegović, i portal, web shop Nutriseta kojeg vodite dr. Amina Šeta. Konferenciju je  otvorio dr. Emir Mahmtbegović koji je govorio o temi „Menopauza u 21. stoljeću“.

Učesnici konferencije su bili eminentni stručnjaci i to: prim.mr.sci.dr.med. Hana Helppikangas koja je govorila o temi „Njega kože u menopauzi”.

dr.sci.med. Amina Šeta, specijalista interne medicine, dijabetolog i nutricionista, doktor medicinskih nauka iz oblasti endokrinologije i poremećaja metabolizma govorila je o temi: „Ishrana u perimenopauzi i menopauzi“.

Prof.dr.spec. Lana Lekić doktorica farmaceutskih nauka govorila je o temi „Perimenopauza i menopauza. Šta se događa sa kožom i kako je njegovati?“

Suzana Toplić Berberović, stručna saradnica,Tosama d.d govrila je o temi: „Intimno zdravlje žene u menopauzi“.

Ksenije Ćosović, nutricionista govorila je o temi: „Prirodno balansiranje hormona u menopauzi.“dr. Jasminka Čehajić, specijalista ginekologije govorila je o temi “Hormonalni disbalans“.

mr.ph. Emina Alibegović Fatkić govrila je o temi „Važnost suplementacije za vrijeme menopauze.“

dr. Amina Ibrahimovic-Mahmutović specijalizantica opće interne medicine, JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo detaljno je govorila o temi: „Osteoporoza – tiha epidemija”.

Vildana Hasić, stručna saradnica, Medis International govorila je o temi: „Blistava koža, bujna kosa i čvrsti nokti u trećem životnom dobu“.

Prisutne su pored kvalitetnih predavanja imale priliku i posjetiti štandove sponzora i partnera konferencije.

Alma Pelo Zagorčić, koordinatorica konferencije je istakla kako je menopauza jedan prirodan i neizbježan period u životu svake žene i sa sobom često nosi mnoge promjene i nova iskustva. Te brojne promjene koje se događaju u tijelu žene mogu se prezentirati na različite načine, zbog čega žene često imaju mnoga pitanja. Upravo iz ovih razloga kompanija Sfera je organizirala ovu konferenciju kako bi zdravlje žene u svim životnim razdobljima bilo u fokusu.

 

 

 

 

Kompanija Sfera u saradnju sa svojim partnerima u narednom periodu planira konferenciju i u drugim gradovima BIH.

 

Sponzori i partneri konferencije:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here