Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera u BiH: Na sajmu BeautiFUL 2023 će biti predstavljen tim gdje ćete imati priliku vidjeti takmičarske frizure

0
1751

16. i 17.9.2023. centar Skenderija u Sarajevu bit će centar beauty i wellness industrije. Dvodnevni Međunarodni sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa BeautiFUL 2023 okupit će sve zaljubljenike i stručnjake u beauty svijet, sve one koji vole i užvaju u beauty proizvodima, savjetima, preporukama, edukacijama, takmičenjima, fenomenalnim popustima (do čak 50%), nagradama, odličnom zabavom i još mnogo toga. Na sajmu će se predstaviti 100 izlagača iz regije (sa preko 300 brendova) koji pripremaju odličnu ponudu sa već pomenutim fantastičnim popustima i nagradama. Pored toga, bit će organizovani razni masterclassovi, edukacije, takmičenja, a pored toga će Savez firzera BiH na glavnoj bini sajma predstaviti temu ”Prezentacija radova frizera koji su bili na takmičenju u Parizu”. Naime, Savez frizera BiH inače uvijek podržava Sajam Beautiful, te uvijek rado sarađujemo, razmjenjujemo ideje i iskustva i podržavamo jedni druge. Tako smo uradili i ove godine. Naime, Savez frizera je učestvovao na takmičenju “OMC WORLD CUP – PARIS 2023” koje se nedavno održano, a na našoj bini će takmičari na modelima pokazati frizure koje su radili na Parizu. Nastupaju Haris Alagić, Anela Palić Alčelebić, Snježana Bodulović, Zoran Čulibrk, Semir Burek, Zorica Knežević i Amina Harambašić.

Ulaz na sajam je slobodan, a detalje pogledajte na zvaničnoj stranici sajma.

Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera u BiH

Recite nam više o sebi?

Sanin je ozenjen i imam dvije prekrasne djevojčice,, frizer već sad 21 godina radnog staža ujedno i predavač stručnih predmeta u stručnoj frizerskoj školi već 13 godina. Vlasnik studio maestra koji se nalazi u Vitezu, nastupao na raznim scenama kako u regiji tako i u svijetu, osvajač mnoštva nagrada i prošle godine u Parizu dobio najprestižniju nagradu u svijetu frizerstva, a to je nagrada za životno djelo ispred OMC organizacije, organizator Neum Hair weeka koji postaje prepoznatljiv naš bren u regiji.

Kako je zapravo krenula vaša priča ka uspjehu?

Još sam daleko od uspjeha ali svaki put ka uspjehu traži 200% ulaganja samog sebe u taj neki cilj kojem hodite.

Koliko dugo se bavite ovim poslom?

21 godinu već sam u svijetu frizerstva.

Kako balansirate svoje obaveze i kako izgleda vaš jedan radni dan?

Još se nisam naučio biti organizovan, tačnije sve drugo mi je prioritet već sam sebi, tako da najviše vremena ne postoji kraj radnog vremena. Moj dan počinje u 7h i završava obicno kasno u noć.

Izabrani ste za predsjednika Saveza frizera Bosne i Hercegovine, recite nam više o tome?

Pa vjerovatno u ovom poslu možda najveća čast, ali i najnezahvalnija pozicija koju možete dobiti. Trenutno sam posljednju godinu mandata i nadam se da će neko nastaviti graditi put takmičenja, a svakako kad dođe neko novi donese neku novu energiju koje je zaista potrebno mnogo.

S čime ćete se predstaviti na BeautiFul Sajmu 2023?

Na sajmu će biti predstavljen tim gdje ćete imati priliku vidjeti takmičarske frizure i u kratkom vremenskom roku kako se uspiju napraviti vrhunske kreacije frizura.

Šta posjetioci mogu očekivati?

Mogu očekivati jedan mini seminar kako neke elemente uraditi koje mogu iskoristiti za svoj salon.

Šta Vi očekujete od sajma i imate li neku poruku za čitatelje, možda poziv da vas posjete?

Očekujemo da zainteresiramo mlađe frizere i da nam se priključe.

Za kraj, da li ima nešto što nismo rekli, a bitno je?

Možda poruka za kraj da učimo i gradimo put znanjem, jer jedino tako pravimo čvrste temelje budućnosti u vremenu smo gdje je sve nekako sto je instant in međutim znanje je nešto što uvijek na kraju pobjeđuje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here