Sanja Popović: French tehnika je uvijek u trendu

0

Redovne posjete kozmetičaru su neophodne za lijepe i uredne nokte.

Sanja Popović, kozmetičarka

Sanja Popović je veoma uspješna kometičarka iz Prnjavora. Bavi se nail art – om, radi trepavice i depilacije, također, vrši i edukacije mladim djevojkama i ženama koje se pronalaze u ovom poslu. Jedna je od prvih kozmetičarki u Prnjavoru i uz mnogo truda uspjela je da razvije svoj posao. Slobodno vrijeme provodi sa njoj dragim ljudima i uz svoje ljubimce.

Nokti su postali modni dodatak koji svi imamo, među prvim stvarima su koje drugi primijete na nama, ali i mi na drugima. Baš zato je bitno da su oni uvijek lijepo sređeni i uredni. O njezi i trendovima, kada su nokti u pitanju, razgovarali smo sa kozmetičarkom Sanjom Popović. Više o tome, ali i nekim drugim temama pročitajte u nastavku.

Kako je izgledao vaš početak i kako se razlikuje od sadašnjosti, te koliko ste napredovali za taj period?

Što se tiče početka rada, naravno da je bilo teško i trebalo je vremena, ali uz volju i želju sam uspjela doći do ovdje gdje sam danas. Svaki put se prisjetim koliko mi nije bilo lako i koliko se nisam snalazila u određenim situacijama na početku, ali da nije bilo tako ne bih uspjela sve ovo što danas mogu. Jedna sam od prvih kozmetičarki u gradu, pored toga radim i svilene trepavice, depilacije, kao i edukacije. Imam mnogo diploma i sertifikata za razne oblike, boje i crtanje i stvarno sam ponosna na svaku od njih i ne bih mogla izdvojiti ni jednu, jer možda bez jedne ne bih bila ovo što sam danas.

Kada su u pitanju nokti šta klijentice najčešće žele?

Želje su različite, klijentice biraju razne stvari koje me svaki put pozitivno iznenade. U posljednje vrijeme bih možda izdvojila french koji nikada neće dosaditi ni meni ni damama. Nekako je uvijek bio u trendu i mislim da će tako i ostati.

Koje boje najviše klijentice biraju u ovom periodu? 

Kada su u pitanju boje, ne bih mogla izdvojiti posebno. Trendovi se mijenjaju iz mjeseca u mjesec. Imaju određene firme koje proizvode boje i samim tim biraju te trendove, koje sami klijenti prate. Naravno svako ima svoj ukus i bira šta mu odgovara, ja sam tu da se potrudim da ispunim svaku želju i svakoj dami stavim osmijeh na lice.

Koji oblik noktiju je popularan ove sezone?

Kada pričamo o oblicima, badem i kocka su dva oblika koja nikada ne izlaze iz mode, tako da se klijentice sa nama usaglase šta bi im najbolje stajalo, s obzirom na oblik prirodnog nokta i veličine pločice. Naravno svako voli nešto svoje i tu smo da pomognemo i podržimo u bilo kom odabiru.

Kako da nokti budu uvijek uredni, neki Vaš savjet.

Prvenstveno treba pažljivo rukovati sa noktima i redovan odlazak kod kozmetičara je neophodan. U slučaju bolova ili neke veće povrede, ne raditi ništa bez doktora. Danas postoje mnoga ulja za zanoktice, kao i lakovi za samo jačanje noktiju koje možete pronaći u svakoj drogeriji, kao i u apotekama. Za one koji imaju problem sa nervozom pa grickaju nokte ili kidaju zanoktice, takodje postoje lakovi od kojih je nemoguće ponoviti isto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here