Ivana Đotlo: Najvažnije što bih izdvojila prilikom nanošenja make up-a na lice je priprema kože

0

Njega lica dan prije šminkanja neće na licu ostaviti velike rezultate zato svakodnevna i dugoročna njega će ostaviti predivne rezultate, te će sama šminka puno ljepše izgledati na licu.

Ivana Đotlo, make up artist

Ivana Đotlo je majka troje predivne djece. Ima 28 godine i dolazim iz grada Viteza u srcu Bosne i Hercegovine. Certificirani je makeup artist.

Danas vam predstavljamo Ivanu Đotlo, certificiranu make up artist-icu. Ivana nam je za portal BeautiFUL otkrila šta je to najvažnije prilikom nanošenja make up-a.

Za početak nam recite nešto više o sebi i Vašem salonu? Koje sve usluge nudite?

U šminkerskom svijetu sam već deset godina. U svom prostoru nudim samo šminkanje jer sam mišljenja da je bolje raditi jedan posao, ali kako treba, a ne brdo stvari polovično. Početak je bio težak kao i svima koji krenu, ali mislim da su ljudi prepoznali moj trud i rad zato sam i dan danas još tu!

Vi ste profesionalni šminker, recite nam kako izgleda Vaš jedan radni dan?

Moj radni dan započinje u 6 sati u jutro i završava oko 17 sati. U toku dana se izmjeni od 8-10 djevojaka. U pitanju su najčešće šminkanja za vjenčanja, krštenja, maturalne proslave, rođenandani i ostalo.

Šta je ono što biste izdvojili kao „najvažnije“ prilikom nanošenja make up-a?

Najvažnije što bih izdvojila prilikom nanošenja make up-a na lice je priprema kože. Pod pripremom kože se podrazumijeva lagani piling lica, serum, hidratantna krema i sve ostalo što iziskuje vaše lice tj. vaš tip kože. Njega lica dan prije šminkanja neće na licu ostaviti velike rezultate zato svakodnevna i dugoročna njega će ostaviti predivne rezultate, te će sama šminka puno ljepše izgledati na licu.

Što se tiče proljetnih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju Vaše klijentice?

Najčešće nijanse koje preferiraju moje klijentice su boje pijeska, nude boje sa zlatnim, srebrenim detaljima uz nude usne, usne boje mesa te crveni ruž. Kako se približavamo vrućim ljetnim danima tako se i bude želje za nekim bojama koje će djevojke da uskoro traže.

Što se tiče proljetnih boja, koje su to nijanse koje najviše preferiraju Vaše klijentice?

Poruka za sve čitaoce i djevojke je ta, da ljubav prema šminkanju nikada nemojte izgubiti. Moja ljubav prema šminkanju svaki dan je sve veća i konstantno želim da napredujem. Svoje lice za vaše posebne dane i trenutke uvijek prepustite šminkeru sa znanjem i iskustvom te osobi koja se brine o higijeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here