Minela Čorbo: Njegovana koža dugotrajno će zadržati mladolik izgled

0

Svoju strast prema poslu i ljubav otkrila sam kao kozmetičarka koja je ostvarila svoj san otvorivši kozmetički salon.

 Minela Čorbo, vlasnica salona „Moć Dodira“

Minela Čorbo rođena je 28.05.1983.godine, završila je učiteljsku, pedagošku akademiju. Minela je bivša manekenka i Miss Sarajevskog Kantona i Federacije BiH  za 2003.godinu. Vlasnica je salona „Moć Dodira“ u Sarajevu.  

Iz beauty svijeta vam predstavljamo Minelu Čorbo, vlasnicu salona „Moć Dodira“ u Sarajevu. Sa Minelom smo razgovarali između ostalog o jednom zanimljivom tretmanu brazilski tretman strija. Više donosimo u nastavku.

Voljeli bismo te predstaviti našim čitaocima, pa nam recite nešto više o sebi i svom putu ka beauty svijetu? Koliko već dugo radite u beauty industriji?

Prije 10 godina sam otvorila  vrata svog salona i do danas usrećila mnogo žena. Izgradila respektabilan imidž i opravdala povjerenje.  Svoju strast prema poslu i ljubav otkrila sam kao kozmetičarka koja je ostvarila svoj san otvorivši kozmetički salon u kojem sam uspjela stvoriti malu oazu ljepote.  Ja se u svom radu ističem zadovoljstvom klijenata a ne kvantitetom. Ne zanosim se brzom zaradom. Osmijeh i zadovoljstvo mojih klijentica mi je svakidašnja motivacija koju proživljavam. Kada sam svoj prvi salon otvarala naravno da je to bio veliki rizik, jer nisam imala puno klijenata i u svijetu postoji jako velik broj kozmetičkih salona i svi misle da je to lahko..  Ali sam po prirodi veliki sanjar, pustolovac i avanturist…. pa sam sama sebi rekla „ajde ti to možeš!” Tako se moj krug klijenata širio iz dana u dan, ljudi su prepoznali koliko volim svoj posao i koliko uživam u njemu… Sve ostalo je povijest.

Koje sve tretmane nudi salon „Moć dodira“?

Poslovni čovjek početnik trebao bi znati da u novo otvorenom salonu nije potrebno posjetiteljima odmah ponuditi sve moguće usluge. Takve inovacije uvode se postepeno.  Kontinuirano sam radila na prilagođavanju ponude, kao i na edukaciji novih tehnika i uvođenju novih uređaja.U našem salonu nudimo mnogobrojne tretmane  za oblikovanje i zatezanje tijela, njega, čišćenje i podmlađivanje lica i vrata, brazilsko tetoviranje, lasersko uklanjanje trajne šminke, tetovaža i hipterpigmentacije. Frizerske usluge; bojanje, highlighting, ravnanje kose, razne frizure i stiliziranje, njega kose.

Možete li nam reći nešto više o brazilskom tretmanu strija?

Strije su one male ne savršenosti na koži koje primijetimo tek kada je prekasno. Mali bijeli ili crveni ožiljci djeluju neuredno, upadljivi su i mogu izazvat nesigurnost kod žena. Strije se mogu pojaviti na stomaku, na grudima, na butinama ili na zadnjici.  Brazilsko tetoviranje se može raditi na bilo kojem dijelu tijela na kojem su se strije pojavile.  Kozmetička kamuflaža nije ni mikropigmetnacija ni tetovaža. Kamuflaža se specijalna metoda  kojom se ubacuje specijalna boja koja imitira pigment kože kako bi smo prekrili sve nesavršenosti kao što su strije, ožiljci od samopovređivanja, pa čak i vitiligo. Boje koje koristimo su na biljnoj bazi i sa certifikatom.

Koji tretmani su sada IN?

Njegovana koža dugotrajno će zadržati mladolik izgled. Svježe i njegovano lice u današnje vrijeme je odraz brige. Na tržištu susrećemo brojne ponude  za različite vrste tretmana za lice . Klijentu ne odgovara uvijek isti treman jer se struktura kože mijenja. Kombinacija vrhunske aparature služi za još brže postizanje rezultata. Ovisno o godinama i stanju kože, najčešće se koristi RF Microneedling, Hi-Fu , PlazmaPen, Mezoterapije, Led maska za lice, Karbon laser,Hyidra oxigen,Kraljevski tretmani lica, te mnogobrojni drugi koje koristimo u našem salonu.  Najtraženiji tretman tijela je Kriolipoliza  koja uz naprednu tehnologiju hlađenja i vakuma sigurno smrzava masne stranice i ubrzava njhovo prirodno izlučivanje. Kriolipoloza sigurno i pouzdano uklanja masne naslage tamo gdje je najteže : na trbuhu,struku, kukovima, bedrima i rukama. Te u kombinacijama sa Lipo-Laserom,Hi-Fu, RF Kavitacije i mnogih drugih daje fantastične rezultate uz potpuno sigurne i bezbolne načine na koje to možete učiniti. Naravno sve to po super akcijama, koje svake sedmice pripremimo za naše klijente.

Poruka za naše čitaoce i savjet djevojkama/ženama?

Što se tiče razvoja poslovanja u skorije vrijeme imam u planu otvoriti još jednu lokaciju. Osim nove lokacije ćemo uvesti dodatne edukacije i dalje se truditi biti prvi i jedini izbor svojih klijentica. Prioritet  je dosljednost kvaliteti i određivanju usluge s ljubavlju, i da se klijenti osjećaju dobro ostavljajući novac za svoju uslugu, da iz salona izlaze s osmijehom. Pozivamo Vas da s punim povjerenjem posjetite salon ljepote i pridružite se brojnom klubu zadovoljnih klijentica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here