Sanja Puzić: Sa Montibello proizvodima sam riješila problem klijenata kod prekrivanja sijede kose

0

Boje su duplo pigmentovane, sadrže u sebi ulje japanske ruže, tako da poslije farbanja dlaka ostane mekana i sa blagim sjajem.

Sanja Puzić, vlasnica Frizerskog studia „Happy“  

Sanja Puzić, rođena u Doboju, srednju frizersku školu završila u rodnom gradu. Ovim poslom se bavi 19 godina, a proteklih 8 godina je vlasnica Frizerskog studia „Happy“ u Doboju. 

 „Kao prvo, linija za sijedu kosu Montibello Recover. Nešto odlično i sve preporuke. Boja 100% prekriva sijedu kosu, ne ispire se, ne gubi mekoću i sjaj dlaka. Zatim, Eclat demi-permanentna boja koja daje uslugu bojenja i tretmana za njegu kose. Jednostavno, zadovoljna sam kao frizer sa proizvodima, a zadovoljni su i moji klijenti. Postigla sam ono glavno.. zatvoren krug – dobar proizvod – frizer – zadovoljni klijenti.“ Ovo su riječi Sanje koja ima odličnu saradnju sa kompanijom LNB TRADE d.o.o., koja je distributer Montibello proizvoda. Sanja nam je pričala o proizvodima koji uspješno prekrivaju sjede, koje su to nove boje iz kolekcije ljeto 2023 i još mnogo interesantnih informacija.

Posao frizera nije jednostavan posao, kako ste se odlučili da postanete frizer?

Još kao djevojčica sam uživala u pravljenju frizura i maštala da postanem frizerka i uz veliki trud, rad i ljubav prema kosi ta želja mi se ostvarila.

Tokom vašeg djelovanja, posebno u početcima karijere, šta je bilo najvažnije za uspjeh? Da li je to vaša profesionalnost znanje i proizvodi s kojim radite ili?

U mojim počecima rada nije bilo kao danas dosta proizvoda, dosta edukacija. Nije bilo sve pristupačno kao što je danas. Za moj uspjeh su zaslužni prvo moja porodica, jer su imali razumijevanja sa sate i sate rada van kuće, moja upornost da istrajem i uspijem u ovom poslu. Kada pogledam iza sebe, isplatilo se sve. Danas samo nastavljam dalje, pratim nove proizvode, nove tehnike rada, ali sa mnogo lakšim radom nego u počecima jer imam dovoljno znanja i kvalitetnih proizvoda u svom salonu.

Koliko proizvodi mogu pridonijeti ili odnemoći u određenim tretmanima koje radite ukoliko su dobri ili obrnuto?

Na našem tržištu je dosta proizvoda, tretmana za kosu. Po mom mišljenju i iskustvu jako je bitno imati kvalitetno znanje o datom proizvodu, kao i naravno kvalitetan tretman, da bi se on na najbolji način iskoristio. Ne vrijedi imati neki kvalitetan tretman, ako se on radi na pogrešan način. Moje mišljenje je da kvalitetno urađen tretman zavisi od odnosa putnika koji radi određeni brend i frizera, jer mi moramo jako dobro da sarađujemo međusobno, da bi na kraju dobili pravilno urađen tretman i na kraju zadovoljnog klijenta koji će se opet vratiti u salon, klijenta koji će imati zdravu, lijepu i njegovanu kosu.

Uzet ćemo primjer farbe za kosu, s kojim proizvodima ste najzadovoljniji i koje proizvode koristite?

Kada sam prije neke dvije godine prvi put probala Montibello proizvode, jednostavno sam se pronašla u tom brendu. Farbe su odlične, blanševi, tretmani, njega. Ali posebno ističem da sam riješila problem klijentima kod prekrivanja sijede kose, nešto sa čim uvijek imamo problem mi frizeri. 

Kroz razgovor ste spomenuli da koristite 3 različita proizvoda Montibello kolekcije, farbe generalno, preljeve za kosu ali i farbe koje su posebno namjenjene za sijedu kosu. Recite nam više o tome?

Montibello ima farbe za sve tipove kose, a što se tiče sijede kose tu je problem prekrivanja riješen sa linijom boja Recover. Te boje su duplo pigmentovane, sadrže u sebi ulje japanske ruže, tako da poslije farbanja dlaka ostane mekana i sa blagim sjajem. Posebno bih naglasila plave tonove, gdje Recover boja odlično prekrije sijedu dlaku i boja ostane dugotrajna, odnosno ne ispire se na neželjene žute ili narandžaste podtonove. Montibello Recover boje jednostavno olakšavaju rad u salonu i rješavaju problem kod 100% prekrivanja sijede kose.

Od kada koristite Montibello farbe za kosu i zašto se najviše zadržavate i radite sa njima? 

Montibello farbe, kao i ostale proizvode od tog brenda koristim već neke dvije godine. Mnogo su mi olakšale rad u salonu, klijenti su prezadovoljni. Jednostavno kod proizvoda nema greške, kako za farbe, tako i blanševi, tretmani ili njega. Putnik Igor, koji radi na regiji Doboj je jako profesionalan, jako dobro zna o Montibello proizvodima i odlično objasni način rada  i upotrebu istih.

Vi ste sigurno zadovoljni proizvodima, šta je sa klijentima? Kakve su njihove reakcije nakon tretmana?

Kao što sam već i rekla, kada sam ja kao frizer zadovoljna, naravno da su i moji klijenti. Kvalitetan proizvod, dobro objašnjen način rada i upotreba proizvoda Montibello od strane putnika mi samo olakšavaju rad i pristup. Svaki klijent poslije prvog tretmana i dodira kose poslije pita kada može dobiti termin ponovo.

Stiže ljeto, koje boje su popularne i da li je Montibello pripremio ljetnu kolekciju?

Ljeto je posebno problematičan period kod plavih, svjetlijih tonova kose.. Sunce, bazeni, morska voda, sve to doprinosi da plave nijanse brzo gube boju, da ostane suha kosa, ispucala. Ja kao frizer uvijek preporučim za ljeto Sun Montibello liniju za njegu kose prilikom izlaganja jakom suncu. Ali i za neke koji ne koriste pomenute proizvode, sav problem kod oštećenja ću riješiti sa Montibello Eclat bojama, koje sadrže u sebi jako dosta tretmana i njege.

Šta po Vama izdvaja ove boje od nekih drugih, na osnovu rezultata koje dobijete?

Kao prvo, linija za sijedu kosu Montibello Recover. Nešto odlično i sve preporuke. Boja 100% prekriva sijedu kosu, ne ispire se, ne gubi mekoću i sjaj dlaka. Zatim, Eclat demi-permanentna boja koja daje uslugu bojenja i tretmana za njegu kose. Jednostavno, zadovoljna sam kao frizer sa proizvodima, a zadovoljni su i moji klijenti. Postigla sam ono glavno, zatvoren krug – dobar proizvod – frizer – zadovoljni klijenti.

Da li imate preporuku kako njegovati boju i kosu kući nakon tretmana? 

Mišljenja sam da njega kose kod kuće najbolji rezultat daje ako je prije u salonu urađen tretman, odnosno ako je urađeno farbanje profesionalnim farbama za kosu. Za njegu boje i kose kod kuće bih preporučila Montibello micelarne šampone koji sprečavaju da kosa bude suha, ispucala ili oštećena. Kao jedan poseban vid njege, preporučujem i Montibello Silaplex broj 3, tretman za kućnu upotrebu kod zaštite i njege kose. Sve preporuke dajem i za Montibello Smart touch 12u1. Također i nova Vegan linija, Decode Zero ima jako dosta proizvoda za njegu kose kod kuće, a svi su na prirodnoj bazi napravljeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here