Vanesa Katana: Svjež i prozračan izgled kože kao apsolutni favorit ovog ljeta

0
247

Sa malo šminke možete prekriti nedostatke, istaknuti svoju ljepotu, te time dobiti svjež i prozračan izgled tokom vrućih ljetnih dana.

Vanesa Katana, make up artist

Vanesa Katana ima 22 godine i profesionalno se bavi šminkanjem. 

Svjež i prozračan izgled kože kao apsolutni favorit ovog ljeta. Nakon dosta godina kao trend se vraća prirodan i sjajan izgled. U nastavku teksta Vanesa nam otkriva kako da na vrućim ljetnim danima istaknete prirodne ljepote svoga lica i da pokrijete nepravilnosti.

Za početak nam recite tko je Vanesa i od kada traje ljubav prema šminkanju?

Vanesa prije točno 6 godina je bila tinejdžerica koja je odlučila ostvariti svoj san iz dječjih dana i postati profesionalni make up artist, a danas je djevojka koja živi svoje snove, sanja ih i dalje i trudi se iste pretvoriti u realnost. Kao i većina djevojčica od nekih 7-8 godina bila sam zaluđena šminkom i maminim i tetkinim kolekcijama iste. Čak i u toj dobi uvijek bih molila da ih ja šminkam. Kako su godine prolazile, već krajem osnovne škole počela sam kreirati razne make up look-ove na sebi, a u srednjoj školi na prijateljicama. Sa 16 godina sam završila prvu edukaciju za profesionalnog šminkera i od toga trenutka počinje moja ozbiljna priča u ovom poslu. 

Koji su to make-up trendovi ovo ljeto?

Dosta toga se vrti danas po društvenim mrežama, ali mislim da je apsolutni favorit ovoga ljeta svježi i prozračni izgled kože. Jako mi je drago što nakon dosta godina kao trend se vraća prirodni i sjajni izgled. Fokus je na isticanju prirodnih ljepota lica, te pokrivanju nepravilnosti. A ako želite jedan konkretan primjer make up trenda za ovo ljeto, koji je moj apsolutni favorit, to je intenzivnije roze rumenilo koje definitivno vraća svježinu i sjaj licu.

Koliko ja važna priprema kože za nanošenje make-upa?

Priprema je važna, ali ja bi prije svega kao najvažniji segment te pripreme lica istaknula redovitu i dobru njegu kože. Smatram da ukoliko je koža ispravno i kvalitetno njegovana redovito, priprema je samo mali plus ljepšeg i sjajnijeg makeup-a. Dakako, bez pripremanja kože lica se ne može i jako je važno koje ćemo proizvode odabrati. Ja bih uvijek preporučila, lagane, hidratantne proizvode vodenaste ili gel strukture koji neće dodatno začepiti pore, na koje će puder jako lijepo se nanijeti.

Obzirom na vruće ljetne dane, šminka dosta trpi. Kakvu podlogu je najbolje koristiti kako ne bi došlo do razmazivanja i da pritom šminka ne izgleda teško?

Jako zanimljivo pitanje, koje mi je odmah postavilo dilemu, a to je da li govorimo o dnevnom makeup-u ili o onom koji ja radim – salonskom. Pokušat ću da odgovorim na oba. Kada govorimo o dnevnom šminkanju za vruće ljetne dane bih preporučila lagane pudere, možda čak i BB kreme čisto radi ujednačavanja tena, a nepravilnosti uvijek možemo pokriti s malom količinom korektora, kod dnevnog makeupa savjetovala bih izbjegavanje gomilu proizvoda jer u konačnici to pomiješano sa visokim temperaturama može izgledati jako neuredno. A ako govorimo o salonskim look-ovima, koji se većinom rade za važne događaje, istaknula bih kako i tu treba obratiti pažnju na količinu proizvoda koje nanosimo. Osobno meni su se za takve prilike najbolje pokazali kremasti proizvodi naspram onih u kamenu, koje na kraju setiramo transparentnim puderom u prahu i mogu da vam garantiram da se šminka neće pomaknuti cijeli dan. Probajte pa mi javite!

Kako postići prirodan izgled kože, a da šminka bude postojana na visokim ljetnim temperaturama?

Mislim da sam u prošlom pitanju dosta pokrila i ovo pitanje.

Kakav make up je prigodan za ljetne temperature?

Dobra rutina njege kože, puder srednje do manje pokrivne moći, korektor na nepravilnosti, bronzer za osunčani izgled, rumenilo i vaš omiljeni ruž. Manje je više!

Kakva koža najbolje podnosi šminku za vrijeme vrućih ljetnih dana?

Velike količine šminke na jako visokim temperaturama rijetko koji tip kože podnosi dobro. Uvijek kada pričam o šminkanju ljeti i trajanju same šminke dosta je faktora o kojima ovisi njen ”opstanak” i mislim da se o tome može dosta toga pričati. No, ono što sam ja mogla zaključiti iz svog iskustva rada sa klijentima je to da ljeti možda koža koja je suha – normalna puno bolje podnosi šminku nego masna.

Imate li neki savjet za naše čitateljice kako bi postigle svjež i postojan make-up ovo ljeto?

Većinu toga sam rekla, a ono što bih napomenula jeste SPF u pripremi kože prije šminkanja, jer ne želimo flekice i pjegice od sunca. A kako bi šminka izgledala savršeno, na sve ove savjete morate dodati mnogo samopouzdanja i dobre energije jer tada sve izgleda još puno bolje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here