Maria Škornjak: JEU DERM KOLAGEN NITI – Bezbolno pomlađivanje kože

0

Nova generacija kolagen niti s peptidima kolagena, proteinima svile, probioticima, beta glukanom i heksapeptidima s učinkom botoxa. Tehnologija savršene sinteze bio FD-FIBER-a s naprednom nanotehnologijom i freeze-dried tehnologijom (tehnologijom sušenja zamrzavanjem) potiče duboku penetraciju i aktivaciju fibroblasta te sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Kao rezultat svega navedenog, obnavlja se struktura dermalnog matriksa, bore se učinkovito smanjuju i poboljšava se kvaliteta kože.

dr. Maria Škornjak, dr.med.,mag.forenzike, univ.spec.,PhD C.

Doktorica medicine i forenzičarka Maria Škornjak diplomirala je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon studija medicine završava studij Forenzike, smjer forenzična kemija i molekularna biologija te na Farmaceutskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, specijalistički studij smjer Dermato-farmacija i kozmetologija. Pohađala je brojne poslijediplomske edukacije iz područja preventivne, regenerativne, estetske i anti age medicine u zemlji i inozemstvu i ovlašteni je edukator vodećih EU i svjetskih kompanija s područja estetske medicine: Suisselle, MedIxa, LoveCosMedical, TauMed, SkinDerma,  MCCM Medical Cosmetics, Linerase, JeuDérm za tretmane estetske i anti age medicine te kozmetologije. Područje njenog interesa je preventivna, regenerativna i anti age medicina, kao i utjecaj prehrane i fizičke aktivnosti na usporavanje procesa starenja. Direktor je kompanija Med-Line u Zagrebu te edukator i konzultant kompanije Med-Line Beograd, kao i edukator Hrvatskog društva za estetsku medicinu te predavač i voditelj praktične nastave na Učilištu Lovran i Wellness Akademiji Lovran.

 Tehnologija savršene sinteze bio FD-FIBER-a s naprednom nanotehnologijom i freeze-dried tehnologijom (tehnologijom sušenja zamrzavanjem) potiče duboku penetraciju i aktivaciju fibroblasta te sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Kao rezultat svega navedenog, obnavlja se struktura dermalnog matriksa, bore se učinkovito smanjuju i poboljšava se kvaliteta kože.

Posebna bio liofilizirana vlakna s peptidima, kolagenom i hijaluronskom kiselinom za pomlađivanje kože. Nova generacija kolagen niti koja osim peptida kolagena sadrži heksapeptid s učinkom botoksa, proteine svile, tvari za duboku hidraciju kože i beta glukan za vidljivo smanjenje dubine bora i poboljšanje općeg stanja kože. U tretmanu kolagen nitima pričamo o najnovijoj nano tehnologiji gdje su čestice sastojaka toliko pročišćene i male da je njihova iskoristivost maksimalna. Osim što popunjava bore ovaj tretman djeluje i na poboljšanje kvalitete kože i samim time na bolji ukupni izgled. Specifičnost je u inovativnosti, primjeni nano tehnologije i bezbolnom načinu aplikacije visoko kvalitetnih sastojaka. Riječ je o neinvazivnom tretmanu koji je rješenje za sve one koji zaziru od bolnih tretmana i igle. Osim što daje odmah vidljive rezultate tretman maksimum daje nakon mjesec dana kada se aktivira proizvodnja prirodnog kolagena. Rezultati tretmana vide se odmah nakon tretmana, koža nije crvena i bez straha klijent može nastaviti s dnevnim aktivnostima. Preporuka je do drugog dana ne prati lice i pustiti da svi sastojci maksimalno penetriraju. U pravilu tretman mogu raditi svi pa čak i oni sa problemima dermatitisa i rozacee jer će sastojci blagonaklono djelovati i na takvu problematiku.

Tehnologija savršene sinteze bio FD-FIBER-a s naprednom nanotehnologijom i freeze-dried tehnologijom (tehnologijom sušenja zamrzavanjem) potiče duboku penetraciju i aktivaciju fibroblasta te sintezu kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Kao rezultat svega navedenog, obnavlja se struktura dermalnog matriksa, bore se učinkovito smanjuju i poboljšava se kvaliteta kože. Pri niskom tlaku voda u obliku leda daje toplinsku energiju i sublimira izravno u vodenu paru umjesto da se ukapljuje. Kako zamrznuti osušeni kristali leda napuštaju prostor, osušeni materijal ima bezbroj praznina, tako da lako upija vlagu i potpuno se ponovno otapa kada se rehidrira. Ovo je jedna od najvažnijih karakteristika sušenja zamrzavanjem (proces liofilizacije).

Uz same peptide kolagena kao glavnog sastojka tu su još i betaglukan koji pomaže prirodnom zacjeljivanju kože te je odličan kod problema dermatitisa i rozacee zbog protuupalnog djelovanja, zatim acetil heksapeptid 8 koji je fragment molekule botoksa te daje sličan učinak samo bez blokade mišića. Jedan od važnih sastojaka je i Syn Ake protein koji djeluje kao zmijski otrov na kontrakcije mišića lica i time smanjuje dubinu bora za 52% u 28 dana. Tu su još i proteini svile i proteini sirutke kao najkvalitetniji poznati proteini.

Kod samog tretmana bitna je pravilna priprema kože i poštivanje protokola rada. Ono što korisnike najviše zanima je kako te niti prodiru u kožu, a protokol je vrlo jednostavan. Niti se polažu direktno u boru u kolagenski serum koji aktivira njihovu razgradnju, tope se i samim time prodiru u kožu direktno na mjestu oštećenja i potiču njenu prirodnu obnovu.

Tretman spada u dugotrajnija rješenja pogotovo uzmemo li u obzir njegovo odgođeno djelovanje i to da najbolje rezultate daje nakon mjesec dana od prvog tretmana. Obzirom da djeluje i na smanjenje vidljivih bora, poboljšanje općeg izgleda kože, zatezanje i podizanje tonusa smatra se cjelokupnim rješenjem za sve koji žele na prirodan način njegovati kožu lica, vrata i dekoltea.

Također, nema ograničenja u broju tretmana, ali nakon što se naprave prva tri tretmana koja se rade svakih 10 dana nema potrebe da se idući tretmani rade u razmacima manjim od mjesec dana. Kao i kod svih kozmetičkih tretmana takve rezultate potrebno je redovito održavati. Tretman se može raditi i osobama koje imaju botoks ili filere samo od aplikacije takvih tretmana mora proći barem dva tjedna prije prvog tretmana kolagen niti.

Edukacije za primjenu collagen bio fiber organizira kompanija Med-Line, generalni distributer za Adriatic regiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here