Aleksandra Janković: Na ženi ništa ne stoji bolje od samopouzdanja

0

Prije više od 20 godina osnovala je kozmetički salon “MIRACLE” koji je danas jedan od vodećih salona u regionu. “MIRACLE” je imao svoj razvoj, širili su se prostorno, kroz ljudske resurse, kao i usluge koje pružaju, a sve vrijeme vizija im je bila vrhunski kvalitet i stalno unapređivanje.

Aleksandra Janković, PMU Ekspert i Edukator

Živimo u vreme velikih pritisaka društva, društvenih mreža, medija gdje se ljepota očekuje, gdje je ljepota zahtjev, preduslov za uspjeh, gdje se nedostatak ljepote ne prašta. Na udaru ovih zahtjeva su svi, a posebno mladi, kao izuzetno ranjiva grupa, lako podložna uticajima. U tom okruženju prepunom očekivanja, Aleksandrina poruka je njen rad i opredjeljenost salona “Miracle” da okruženju, mladima, ženama dodaju malo čuda i čarolije i učestvujemo u stvaranju istinske Ljepote.

“MIRACLE” je salon na više od 160 kvadratnih metara, sa 15 stalno zaposlenih, i ogromnom paletom usluga koje pružaju. U razvoju salona ideje vodilje su im bile ljubav, veliki rad, razvoj, trud i nesebično ulaganje sebe. Od osnivanja salona rade sa najkvalitetnijim aparatima i materijalima. 

Trajnom šminkom se bavim od 2006 godine. Trendovi i tehnike su se menjale, te sam se u kontinuitetu usavršavala pohadjajući obuke i edukacije u zemlji i inostranstvu kod najstručnijih artista. Tokom proteklih godina uradila sam preko 10.000 usluga trajne šminke: trajna šminka usana (tehnika karmin ili akvarel), trajna šminka ajlajnera (klasičan ili senčeni) i najtraženija trajna šminka obrva (puder tehnika a poslednjih godinu dana sve zastupljenija Hairstroke tehnika – što podrazumeva najprirodnije iscrtavanje dlačica mašinicom). To veliko iskustvo u oblasti trajne šminke mi daje kredibilitet da mogu da vam sugerišem i dam neke jako važne smernice. Pri izboru artiste ili edukatora treba se opredeliti za znanje, veštinu i iskustvo. Neko ko je tek završio edukaciju nije dovoljno vešt da odmah sprovodi i edukacije. Potrebno je vreme i iskustvo. Danas je u ponudi previše artista sa instant titulama koje ne garantuju uvek kvalitet. Mislite o tome!

Edukacije koje ja sprovodim podrazumevaju teorijsku obuku, rad na veštačkoj koži, ali kao najznačajnije intenzivan rad na modelima, Insistiram na radu na većem broju modela, jer praksa pokazuje da se tako stiže do boljih rezultata u sticanju veštine.  

Ne mogu se očekivati uspešni rezultati rada bez ulaganja u vrhunske, a to uglavnom znači i skupe aparate i procedure. Moram da spomenem važnost higijene i bezbednosti. Bezbednost zaposlenih i klijenata je izuzetno važna, što garantujemo poštovanjem procedura rada, i poštovanjem sterilnosti pribora za rad primenom najskupljeg sterilizatora na našem tržištu. Pored tretmana pružamo i obuke iz različitih oblasti: iz šminke, trajne šminke, obuke za tretmane lica, pedikira, manikira, masaže, maderoterapije, depilacije, obuke za frizere, brow and lash lift i mnoge druge. Obuke sprovode sertifikovani predavači.

Lepota ima svoj život, svoje promene i svoju vremenitost. To je kategorija kojoj se teži u svakoj oblasti rada. Lepota postaje živa onog momenta kada žena odluči da bude svoja i da sebe, onakvu kakva jeste nosi radosno i ponosito. Tada se dešava neka posebna magija, čudo, tada se dešava “Miracle”, i tada počinje radosno putovanje otkrivanja posebnosti, jer svaka žena je posebna na svoj način.

Na ženi ništa ne stoji bolje od samopouzdanja. Samopouzdanje je ono što svaka žena treba da obuče. Karakter, obrazovanje, intelekt, snaga, stil, to je ono što gradi samopouzdanje i oblikuje i definiše lepotu žene. Svojim radom u oblasti kozmetike, make up-a i trajne šminke uvijek sam imala za cilj da ženama doda radost i makar malo samopouzdanja. 

Kada radim make up ili trajnu šminku, u meni se budi slikar koji u svakom licu vidi izazov, jer lice postaje platno koje slikam. Make up i trajnu šminku radim sa velikom strašću, to me usrećuje i inspiriše. Svako lice je novi izazov. Nesavršeno lice uvek je i veći izazov. Nekada jedan ton, jedna mala linijica menja celi izraz i utisak. Rad sa klijentima nije jednosmeran proces. Naprotiv, to je razmena energije u više pravaca, proces u kome jedni sa drugima učimo, saznajemo, menjamo svoje mišljenje, inspirišemo se. Zadovoljan klijent, nasmejana žena koja se mesecima nakon make upa javlja je meni i svima iz “Miraclea” najveći benefit. Moje zadovoljstvo je nemerljivo, kada me pozove žena par meseci nakon trajne šminke i kaže da joj je to obogatilo život, da je usrećilo i pokrenulo neku novu nju. To jeste čarolija mog posla. Stvaranje istinske, duboke lepote.

Mada se trudim da ne robujem trendovima po svaku cenu, otvorena sam za sve nove veštine  i tehnike u trajnoj šminki. To je danas jedan novi pokret, vrlo dinamičan i živ i u ponudi je neverovano mnogo toga. Moj ključni kriterijum u biranju novih tehnika i novih materijala je izvrsnost! Ja težim kvalitetu i težim izvrsnosti! Samo tako mogu da radim i verujem u ono što radim.

TALENAT SE RAĐA, PROFESIONALAC ĆETE POSTATI SA NAMA!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here