Sanja Tolić: Mineralni puderi su uvijek dobar izbor za svjež izgled lica

0
1739

Ukoliko želite uvijek izgledati lijepo i svježe, morate voditi računa i o ishrani i o njezi lica, tačnije generalno kože.

Sanja Tolić je make up artist, te smo s njom razgovarali o dnevnim varijantama make up look-a, te je naglasila da ukoliko žena želi imati svježe lice da svakako sam puder nije jedina opcija. Čišćenje lica i dnevna njega su ključne za održavanje lijepe i svježe kože. Nakon njege dolazi puder koji sve to upotpuni. Mineralni puder su dobar izbor za one koji nemaju tako blistav ten, te sa njima je lako pogoditi nijansu koja odgovara. 

Recite nam nešto više o sebi o vašem djelovanju u beauty industriji? 

Moje ime je Sanja Tolić. Imam 34 godine. Udata sam i mama sam troje predivne djece. Profesionalni sam make-up artist i vlasnica sam „Beauty salon Amelie“ u Vrgorcu. U beauty industriji sam od 2008 godine. Same početke sam započela edukacijom za kozmetičara u suvremenom učilištu u Splitu. Narednih godina sam se usavršila za volume lash designer-a, za PMU brow artista kod Smaragde Jaganjac, te za druge dodatne tretmane koje pružam u salonu poput njege lica i depilacije, lashlifta. Ali moja najveća strast je oduvijek ljubav za make-up-om, te sam išla na razne edukacije artista kao što su npr. Ines Jarak, Bojan Vukadinov. Make up obožavam, a posebno onaj osjećaj kad se žena ugleda i bude presretna i puna samopouzdanja zbog mog rada. To me zaista čini sretnom. 

Razgovarali smo o jednostavnom make up look-u tj. dnevnoj varijanti. Koji su osnovni proizvodi koje svaka djevojka treba da ima kako bi se mogla našminkati za dnevni look? 

Osnovni proizvodi za dnevni look koji svaka djevojka treba da ima, po mom mišljenju su: puder, korektor, maskara, bronzer i ruž. To su osnovni make up proizvodi kojim možete da pokrijete sve nedostatke i naglasite svoju prirodnu ljepotu.

Na šta djevojke najviše trebaju obratiti pažnju kada se šminkaju, a da rezultat bude ugodan i svjež look? 

Njega lica, osnova za lijep izgled sa ali i bez make up-a. Ni jedna šminka neće lijepo izgledati na licu koje nije njegovano. Također mislim da za dnevni/svjež look ne treba nanositi velike količine ni teške proizvode. Nekad s manje dobijete puno više. 

Hidratacija lica – da li će ukoliko djevojka ima suhu kožu i ne vodi baš mnogo računa o njoj, pomoći hidratantne maske prije nanošenja make up-a? Da li će djelovati da make up izgleda svježije? 

Suhoj koži svaka vrsta hidratacije dobro dođe, bilo da je u pitanju hidratantna maska, krema, serum ili primer. Djevojke koje imaju suhu kožu obavezno moraju nanijeti prije samog šminkanja nešto od navedenog iz razloga što će im to produžiti trajnost make-up-a, u suprotnom će dobiti lice koje će izgledati isperutano, popucano i osjećati će zategnutost lica.

Da li imate neki trik koji biste podijelili sa našim čitateljkama, a koji će im pomoći u svakodnevnom nanošenju make-up-a? 

Da, za svakodnevni make up bi svima savjetovala da koriste mineralne pudere. Puno su prozračniji i ne rade “štetu“ na licu poput tekućih pudera puno lakše se nanose i ne možete toliko pogriješiti nijansu. Uz to bi savjetovala da na usne stave sjajilo jer uz njega lice odmah djeluje svježije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here