Tanja Vuksanović: Maderoterapija, masaža koja aktivira mikrocirkulaciju

0
296

Tehnike maderoterapije su idealne za smanjivanje obima. 

Maderoterapija je inovativna i sve popularnija tehnika tretmana koja kombinira prastare tehnike masaže s modernim drvenim instrumentima. Ime “maderoterapija” potječe od španjolskih riječi “madero” što znači drvo, te “terapia” što znači terapija. Ova tehnika je razvijena s ciljem pružanja jedinstvenog iskustva opuštanja, oblikovanja tijela i poboljšanja općeg zdravlja.

Maderoterapija je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala – tačnije od drveta. Žene se uglavnom odluče za ovu vrstu masaže da bi se rešile celulita, međutim ona je odlična i za smanjenje obima, oblikovanje tela i generalno za detoksikaciju organizma. Limfni sistem zadužen je za izbacivanje toksina iz našeg tela. Zbog loše ishrane, nedovoljno kretanja i generalno lošeg načina života u našem telu se nagomilavaju toksini. Maderoterapija ima ulogu da pokrene limfni sistem i samim tim ubrza naš metabolizam kako bi se svi nagomilani toksini izbacili iz našeg tela. Maderoterapija takođe aktivira mikrocirkulaciju. Utiče tako što se njome razbijaju svi masni čvorići, najveći ženski neprijatelj – celulit.

Da li maderoterapija boli?

Vrlo je bitno napomenuti da se je važno tretmane raditi redovno, u serijama. Druga, treća masaža može biti neprijatna i pomalo bolna ali nakon toga ćete uživati. Uklanjanje celulita je proces, tako da će u jednom momentu ( najčešće je to oko 4.masaže) sav celulit izaći na površinu. To ne treba da vas plaši, jer kako sam već i rekla to je proces koji moramo proći. Postoje nekoliko tehnika maderoterapije. Konkretno, u našem salonu radimo i Madero Premium tehniku koja je invazivnija od klasične metode ali daje sjajne rezultate kada je smanjenje obima u pitanju. Takođe uz maderoterapiju kombinujemo i razne druge tretmane kao što su presoterapija, elektrostimulacija, vacum tretmane… kako bismo imali brže i efektivnije rezultate. 

Pakete formiramo po potrebi klijenta tako da nije za svakoga potrebna ista kombinacija tretmana. Već 5 godina uspešno rešavamo problem sa celulitom uz pomoć najpopularnije tehnike – maderoterapije i imamo na hiljade zadovoljnih klijenata. Ukoliko do sada niste, vreme je da isprobate ovu tehniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here