Savjeti kako da lijepo nanesete olovku za usne!

0
538

Olovka za usne više je od samo jednog trika. Produžava trajanje ruža, sprečava preslikavanje preko ruba usana, povećava volumen usana i još mnogo toga. Evo pet dobrih razloga da ih dodate u svoj neseser sa šminkom.

Osjenčite usne

Olovke za usne savršen su alat za ispravljanje malih nedostataka i besprijekorno redefinisanje usana. Važno je odabrati pravu. Linija koja je pretamna ili predebela brzo će pokvariti efekat koji želite. Koristite suhu, dobro naoštrenu olovku u nijansi koja je jedan ili dva tona tamnija od vašeg ruža.

Pazite da je vrh olovke dobro navlažen tako da lagano klizi preko usana. Zatim povucite liniju od središta gornje usne – na Kupidovom luku – do uglova, prateći vašu prirodnu liniju usana. Sada jednostavno nanesite karmin, po mogućnosti četkicom. To će vam pomoći da slijedite konturu usta i pomiješate ruž s olovkom.

Za matiranje usana

Olovke za usne mogu se koristiti za više od ocrtavanja usana. Budući da su ultra mat – ponekad čak i više od mat ruževa – možete ih nanijeti i na cijele usne. Zatim, jednostavno pređite prstom po usnama da proizvod rasporedite po usnama i ujednačite finiš.

Da biste dali volumen vašim usnama

Olovke za usne su zgodni saveznici za volumen usana. Jednostavno ocrtajte usne olovkom u istoj boji kao i ruž za usne, lagano i prirodno naglašavajući konture ne veće od tri ili četiri milimetra.

Započnite s donjom usnom prije rada na gornjoj usni. Obratite pažnju na simetriju i pomno pratite luk usana! Zatim lagano pomiješajte konture kako biste osigurali da linija izgleda prirodno, a zatim ispunite unutrašnjost ružem. Ako želite poboljšati efekat dodatnog volumena, dodajte malo sjaja za usne u sredinu usana na ruž i spremni ste za polazak!

Da bi vam ruž trajao duže

Evo najbolje čuvane tajne profesionalnih šminkera: osim što koristite olovku za usne za ujednačavanje boje usana, možete je koristiti i kao podlogu kako biste produžili trajanje ruža. Praškasta tekstura olovke zadržava pigmente i sprječava ruž da iscuri u fine linije i kutove usana.

Da biste zaustavili ruž od ulaženja u fine linije oko usana

Nema ništa gore od ruža za usne koji ulazi u tanke linije oko vaših usta. Još jednom, olovka za usne može vam spasiti dan. Zahvaljujući svojoj teksturi, služi kao barijera za vaš ruž ili sjaj, sprječavajući ga da „krvari“. Ako imate hidrirane usne, ruž će vam duže trajati, dok će nanošenje pudera u prahu na usne prije stavljanja šminke pomoći da vaš ruž ostane tamo gdje mu je mjesto i spriječiti njegovo nestajanje sa usana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here