HomeLifesyleSavjeti za čišćenje make-up pribora

Savjeti za čišćenje make-up pribora

Šminka nam služi kako bismo izgledale ljepše, no ako ne pazimo na nju, može postati izvor raznih bakterija i infekcija. Mnoge cure ponekad zaborave da se itekako treba dobro brinuti i o četkicama i spužvama kojima nanosimo šminku.

 

Nanošenje make-upa je vrlo važan svakodnevni ritual za mnoge pripadnice ženskoga spola.

No pri šminkanju nikako se ne smije zaboraviti na redovitu higijenu pribora za make-up (aplikatora za nanošenje šminke) budući da posljedice poput teških infekcija ili ozbiljnih iritacija kože nisu nimalo bezazlene.

Ponekad zbog nakupina stare šminke na četkicama i spužvicama nanošenje postane otežano, pa šminka djeluje teško. Također, stvara li se crvenilo na mjestima na kojima nanosiš šminku, vrlo je lako moguće da si dobila infekciju zbog nečiste četkice. Ove stvari mnoge djevojke vrlo lako previde, a zapravo su jako važne!

Isto kao što peremo kosu, zube, lice i cijelo tijelo, isto tako je potrebno održavati higijenu make-up aplikatora. Čišćenje će ti oduzeti svega nekoliko minuta, ali će donijeti mnogo koristi na duge staze. Osim što će nanošenje šminke postati lakše te ćeš se zaštiti od infekcija, također ćeš uštedjeti lovu za kupovinu novih četkica i spužvica.

KAKO ČISTITI ČETKICE?

Izvadi sve četke koje imaš i svaku stavi pod mlaz mlake vode. Smoči ih dobro. Nemoj močiti dršku, već samo gornji dio, četku.

Sada uzmi blagi sapun ili dječji šampon i stavi tek malo sapunice na četku. Stišći prema van i vidjet ćeš kako prljavština i ostaci šminke izlaze. Dobro isperi te ponovi postupak. Nakon drugog sapunjanja, dobro isperi kako na četki ne bi ostalo sapuna ili šampona koji također mogu iritirati kožu.

Obično su dva sapunanja dovoljna, no ako i kod drugog ispiranja vidiš da iz četkice još izlazi prljavština, svakako ponovi još jednom. Nakon zadnjeg ispiranja jako stisni četkicu te je otresi nekoliko puta kako bi izašlo što više vode. Nakon ovoga, stavi je na čisti ručnik neka se do kraja ocijedi. Ovisno o vlazi u tvojoj kući, sušenje može potrajati i do 48 sati. Bitno je da se četkica dobro osuši jer je mokra četkica pomiješana sa šminkom pravi raj za nove bakterije!

Četkice je dobro staviti u čašu ili nešto slično kako bi se dokraja osušile. Bitno je da gornji dio, dakle sama četka, ništa ne dodiruje.

KAKO ČISTITI SPUŽVICE?

Spužvice za nanošenje šminke možeš prati na isti način kao i četke. Dakle, namoči, nasapunaj, isperi i tako dok voda ne bude čista te ostavi da se dobro osuše.JOŠ POKOJI SAVJET

Vatu za nanošenje pudera, dakako, ne možeš prati. Stoga ju je najbolje zamijeniti svakih otprilike šest tjedana. Možeš kupiti vrećicu obične vate u trgovini, ovako ćeš zasigurno uštedjeti dosta novca, a trajat će ti dugo. Samo je potrebno otkidati jastučiće po svojoj volji.

Spužvice i četkice za nanošenje šminke trebaš prati svakih šest tjedana. Imaš li izrazito masnu kožu, preporučuje se i češće, odnosno svaka četiri tjedna.

Nemojte ni s kim dijeliti aplikatore za šminku ili samu šminku, pa čak ni s najboljom frendicom ili članovima obitelji. Svatko ima različitu kožu i svoje bakterije i ne znaš kako će njihove reagirati na tvojoj koži i obratno.

Kreme nemoj nanositi prljavim prstima jer ćeš tako unijeti bakterije koje će te čekati kada za njom posegneš sljedeći puta. Najbolje je koristiti komadić vate koji ćeš samo jednom umočiti u kremu.

topportal.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE