Uradi sama! Nekoliko sjajnih načina da organizuješ šminku

0
637

Predstavljamo vam nekoliko kreativnih ideja koje će vam uštediti vrijeme pri traženju šminke, ali i sačuvati i uljepšati životni prostor.

Svaka žena uvek ima isuviše šminke, a opet, nikad dovoljno. Šta je za nas 10 lakova za nokte, 5 karmina, isto toliko sjajeva, nekoliko krema za lice, ruke, podočnjake itd.? Morate priznati da sve to zvuči sjajno, ali također, nastane pravi nered kada se to nađe na gomili.

Pa, pored uobičajenih organizatora i fioka i ormarića pronašli smo još par korisnih i simpatičnih ideja kako da jednostavno sortirate vaše beauty proizvode.

Pa da počnemo…

Organizator stvari (koji možete okačiti na vrata)

Dok se ovakvi organizatori uglavnom koriste za cipele i nakit, također su sjajna opcija za pregledno sortiranje vaših proizvoda. Najbolja varijanta za sortiranje četkica, pudera, rumenila, hajlajtera… U svaki džep po nešto!

 

Magnetna tabla za šminku

Zvuči nevjerovatno, zar ne? I jeste, ali veoma praktično da sortirate ili posklanjate vaše stvari ukoliko ste u žurbi. Sve što vam je potrebno je parče metala, dekorativne tkanine, mali magneti i lepak. Pošto se gotovi, možete dodati ram za neki old style izgled i okačiti kao sliku na zid. Pregledno, nema šta!

Futrola za naočale

Organizujte svoje četke u futroli za naočale. To smanjuje gužvu u vašem neseseru, a i ima dodatni bonus, zaštitiće vaše četke od prašine. Drži sve na jednom mestu, pregledno i lijepo sortirano.

Postolje za začine

Poredajte vaše omiljene parfeme na postolje za začine. Preglednost na nivou, i savršena ideja za sve ljubitelje parfema.

Staklene tegle

Napunite teglu klikerima ili kamenčićima, a zatim u nju stavite četkice, i napravit ćete zanimljiv aranžman, pritom ih sve držeći na jednom mjestu.

Savršeno mjesto za i sotiranje lakova za nokte; lepo, uredno i organizovano!

Organizator za ruževe (koji možete zalepiti na ogledalo)

Neobično, ali veoma praktično za odlaganje ruževa, sjajeva, kao i olovki za oči ili usta…Preglednost na nivou!

cosmopolitan.rs

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here