HomeInspirativne pričeSenka Mašić-Džanić: Najljepša koža je zdrava koža

Senka Mašić-Džanić: Najljepša koža je zdrava koža

BeautiFUL tim imao je priliku razgovarati sa Senkom Mašić-Džanić, vlasnicom Estetskog centra „Per Lei“ Srebrenik – kozmetološkog centra, koji objedinjuje estetiku i njegu kože.

Njihov pristup svim tretmanima je holistički i baziran na zaštiti zdravlja kože i organizma, te objedinjen sa zdravim pristupima estetici lica i tijela. Senka nam u nastavku govori više o fibroblast tretmanu.

Za BeautiFUL piše Senka Mašić-Džanić

„Fibroblast je tretman koji se koristi za zatezanje kože, te regeneraciju kože kod problema ožiljaka i strija. S obzirom da funkcioniše po principu mikrooštećenja kože na epidermalnom nivou, pripada srednje invazivnim tretmanima. Koža se može zatezati na svim dijelovima tijela, odnosno na regijama: lice, vrat i dekolte, zatim stomak, grudi, nadlaktice i natkoljenice, gdje su navedene problematike najčešće zastupljene.

Tretman se pokazao izuzetno efikasnim, čak i najefikasnijim kod problema tzv. “viseće kože”, ne uzimajući u obzir hirurške metode.

S obzirom na to da tretman zahtijeva oporavak, koji traje 5-7 dana, klijenti su obavezni poštivati preporuke date nakon tretmana.

Tretman se ne radi u seriji, s obzirom da kod manjih korekcija jednim tretmanom možemo postići odlične tretmane. Kada se suočavamo sa mnogo viška kože, savjetujemo seriju do tri tretmana. Period između tretmana zavisi od više faktora, kao što je brzina regeneracije kože kod klijentice, te godišnja doba. U svakom slučaju, period između dva tretmana ne može biti manji od tri mjeseca.

Nikad ne tretiramo kožu koja je zahvaćena dermatitisom ili bilo kojim drugim kožnim oboljenjem. Također, obavezni smo pratiti ostale kontraindikacije, kao što su: trudnoća, dojenje, onkološka oboljenja, autoimuna oboljenja, implantirani stentovi, kožna stanja na području rada (ekcemi, akne, dermatitisi, psorijaza i sl.) Tretman se izvodi samo u kontrolisanim uslovima, kod indikovanih klijenata, bez da dovodimo u opasnost njihovo zdravlje ili trenutno stanje kože.

Iako tretman djeluje invazivno, zbog krastica i oporavka, ne možemo ga takvim smatrati. Naime, ne ulazimo ispod epidermalnog (površinskog) sloja kože, nema ubrizgavanja bilo kakvih supstanci u organizam, nego je zasnovan na podsticanju kože na regeneraciju. Područje koje se tretira se anestezira lokalnim anestetikom u vidu kreme, te klijenti osjete samo peckanje prilikom rada.

Ono što bih uvijek naglasila svojim svojim klijentima, kao i našim čitateljima, jeste važnost razvijanja svijesti o njezi kože. Iako smo sretni što možemo ponuditi tretmane koji su korektivnog karaktera, uvijek radije radimo na prevenciji i edukaciji, kada je njega u pitanju. U konačnici, najljepša koža je zdrava koža.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE