HomeLjepotaKoja su ulja dobra za zanoktice?

Koja su ulja dobra za zanoktice?

Gelovi, grickanje, guljenje – naši nokti prolaze kroz sve što im priredimo. To oslabljuje bazu nokta zbog čega nokti pucaju i gule se.

Pored blage pauze od vaše sedmične ili mjesečne manikure, pokušajte liječiti nokte uz pomoć ulja. 

Ulja za zanoktice su mješavina ulja koja omekšavaju vaše zanoktice. Zanoktice se ponekad isuše zbog vanjskih elemenata i svakodnevnog pranja suda. Ako se ne liječe, mogu se početi guliti ili se osušiti i pucati, zbog čega lakše dolazi do upala i infekcija. Ulja za zanoktice hidratiziraju zanoktice. 

Koje sastojke tražiti? 

Tražite ulja koja su bazirana na bilju poput ulja od jojobe, kokosa i argana, jer oni sadrže dosta antioksidansa i masnih kiselina koje štite i hidratiziraju suhu kožu. Imaju i antimikrobne benefite, što je posebno važno ako želite da izbjegnete infekcije. Također možete tražiti ulja koja imaju mogućnost zacjeljivanja ili anti-upalne koristi poput bergamota, lavande i kokosa. 

Kako koristiti ulja za zanoktice? 

Iako na tržištu postoje mnoge vrste zanotkica, nanošenje istih je poprilično jednostavno. Zavisno od pakovanja, možete ih nanijeti četkicom, rolerom ili dropperom direktno na zanoktice i utrljati tako da se upiju. Zavisno i od vrste kože, možete ih nanijeti koliko god puta želite/možete radi bolje hidratacije. 

Ako želite neki ‘vodič’ onda stavljajte ulje dva puta dnevno minimalno. Može se nanositi i preko osušenog regularnog laka za nokte, gelova ili ‘golih’ noktiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE