HomeFitness&zdravljeSinoć je u Sarajevo uspješno održano edukativno predavanje "Vrijeme je prehlada i...

Sinoć je u Sarajevo uspješno održano edukativno predavanje “Vrijeme je prehlada i gripa – ojačajmo imunitet”

Edukativno predavanje “Vrijeme je prehlada i gripa – ojačajmo imunitet” održano je sinoć (15.12.2021) u Hotelu Ibis Styles u Sarajevu gdje je publika uživala u iznimno korisnim savjetima doktora i stručnjaka, te partnera predavanja, ali naravno i uz mnogobrojne poklone koje su obezbijedile partnerske kompanije. 

Mostarska kompanija Sfera d.o.o. je u saradnji sa Poliklinikom SaNaSa iz Sarajeva organizovala edukativno predavanje za krajnje korisnike koje interesuje sve o imunitetu i zdravlju. Tema koja je izabrana, je prilagođena periodu u kojem se nalazimo, te je zainteresovala publiku da se prijavi i prisustvuje predavanjima, nauči nešto novo i uspostavi direktnu komunikaciju sa doktorima i partnerskim kućama. Prvo predavanje imala je dr.med. Melisa Zulčić iz Poliklinike SaNaSa koja je pričala o temi “Kako da ojačate imunitet sebe i svoga djeteta i zimu prezimite bez gripe?”. Domaćini projekta su također bili Marijana Zubac nutricionista i direktorica NutriCentra koja je pričala o brzom tempu života i dala savjete kako da očuvamo svoje zdravlje, te dr.sci.med. Verica Mišanović pedijatar koja je pričala također o jačanju imuniteta.

Ostali predavači su bili: mr.ph. Emir Islamagić, kompanija 4U pharma sa temom “Gdje griješimo u rješavanju virusnih infekcija?”, Sanja Hadžić – magistar farmacije, kompanija Cek d.o.o. sa temom “Prevencija virusnih infekcija kod djece školskog i predškolskog uzrasta”, mr.ph. Eila Karović, kompanija Salvus BH sa temom “Dočekajmo spremni prehlade i gripe uz odabrane dodatke prehrani”, mr.ph. Dženan Mulić, kompanija Pharmanova sa temom “Moj imunitet – moja snaga #briniosebi” i dr.med. Jelena Ninkov, kompanija Biomedic sa temom BioBran – najjači prirodni štit vašeg imuniteta.

U toku predavanja održana je i pauza od 30 minuta, gdje se publika osvježila Pfanner sokovima, Vispak čajevima, te degustacijama na štandovima svim partnera, ali i dobila sve dodatne i potrebne informacije od kompanija koje su bile partneri projekta, a koje brinu o vašem zdravlju.

Odaziv učesnika je bio na nivou, te je organizatorima posebno drago što je publika prepoznala značaj projekta. “Još jednom veliko hvala na odazivu, prije svega doktorima koji su se potrudili u toku predavanja odgovoriti na sva pitanja publike, te dati svoj najbolji savjet za jačanje imuniteta i kako da ostanemo zdravi, a naravno i ostalim stručnjacima i učesnicima druženja. Također se zahvaljujem našim partnerima koji su uvijek uz nas i podržavaju naše ideje i projekte. Mi svakako nastavljamo da obrađujemo teme koje su interesantne za krajnje korisnike, koji nemaju baš uvijek priliku besplatno dobiti savjete stručnjaka. Ovom prilikom želim da najavim naredno druženje o temi “Alergije” koje će biti održano UŽIVO u martu naredne godine. Svakako više informacija ćemo objaviti u narednom periodu, te vas pozivam da pratite naše stranice.” ističe koordinator projekta Azra Brajlović.

Kako je sve to izgledalo sinoć pogledajte u galeriji fotografija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE