Šminka vam omogućava da postanete šta god želite

0
465

Šminka vam omogućava da postanete šta god želite

Makeover by Marijana: Odlične transformacije i facepainting

 

Marijana Dumančić je 23-godišnjakinja koja se profesionalno bavi šminkanjem već 5 godina, a vlastiti salon u blizini Posušja Makeover by Marijana radi već 3 godine.

„Pokretač cijele priče sa šminkanjem su bile ponajprije moje prijateljice koje su prepoznale moju ljubav prema šminkanju i često bi me samo nazvale da kažu: „Stižem na jedan makeover“ ili „Eto me na transformaciju““ priča nam Marijana.

Šminkanje njenih prijateljica je podrazumijevalo kompletnu transformaciju tako da se ne bi mogle prepoznati po završetku šminkanja. Tako je salon i dobio naziv Makeover by Marijana koji nudi usluge šminkanja, noktiju i obrva. Unatoč uslugama koje salon nudi, šminkanje izaziva najveću potražnju i samim tim zauzima najveći posla. Marijana je krenula sam s edukacijama i ulaganjima u posao i ne namjeravam na tomu stati. Jedna od najkorisnijh edukacija bila je ona u Beogradu kod Dušana Lazića, koji će također održati svoj Masterclass po prvi put u Sarajevu na Sajmu kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa beautiFUL2019. Ono što je mnoge privuklo kod Marijane i što je izdvaja od drugih jest strast prema make-up transformacijama i facepaintingu.

„Teško je objasniti kako postižem transformaciju sebe u drugu osobu, jednostavno gledajući u fotografiju pokušavam šminkom kopirati detalj po detalj tuđeg lica.“, kaže Marijana.

Proces transformacije

 

Najprije se stavi svijetla baza preko cijelog lica, tako da lice nalikuje na slikarsko platno i onda se crta lice koje želim kao da crtam na platnu. Sve se bazira na konturama lica, npr. ako vizualno želite umanjiti neki dio lica,  zatamnite ga konturama, ili ako želite istaknuti, onda ga posvijetlite. Zahtjevnije transformacije poput one u Naomi Campbell trajale su i do 15 sati rada, dok sam neke završila i za 2 sata npr.u Anastasiju Ražnatović. Razlog tomu je sličnost ili različitost crtama lica, što određuje i vrijeme rada na transformaciji.

„Neke od poznatih osoba u koje sam se transformirala su me kontaktirale i pohvalile moj rad, što mi je dalo vjetar u leđa i još veću motivaciju da se posvetim transformacijama“ kaže Marijana.

Još jedna zanimljivost u radu ove mlade dame je facepaint kojim se počela baviti crtajući djecu za maškare, a onda je nastavila raditi na facepaintu sve do nekih težih i zahtjevnijih 3D crteža.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here