HomeInspirativne pričeSofija Stanušić: Hiperpigmentacija je bezopasna pojava, ali ženama predstavlja veliki problem 

Sofija Stanušić: Hiperpigmentacija je bezopasna pojava, ali ženama predstavlja veliki problem 

BeautiFUL tim razgovarao je sa Sofijom Stanušić, kozmetičarkom i vlasnicom Kozmetičkog salona Sofija. Pitali smo je o hiperpigmentaciji, te tretmanima kojim ona pomaže svojim klijentima za rješavanje. Za BeautiFUL portal piše kozmetičarka Sofija Stanušić.


Sofija, prije svega recite nam o vašem salonu i uslugama koje nudite. 

Ovaj posao radim 23 godine, a počela sam s 19 godina. Prvi počeci su bili u stanu, u mojoj sobi. Salon sam zvanično otvorila 2003. godine u Modriči. Kako je vrijeme prolazilo, rastao je i broj klijenata, a tim i broj zaposlenih. Trenutno u salonu radimo ja i još 5 radnica. Sa godinama rada povećavao se i broj usluga koje nudimo. Tu su uvijek popularni nokti, pedikir, depilacija voskom i šećernom pastom, zatim trajna šminka, masaže tijela, nadogradnja trepavica, epilacija diodnim laserom, šminkanje, lash lift, tretmani lica..

Šta je to hiperpigmentacija i koliko predstavlja problem ženama danas? 

Hiperpigmentacija je u osnovi bezopasna pojava uzrokovana pretjeranom količinom pigmenta, tj. melanina u koži. Dakle, to su promjene uzrokovane aknama, ozljedama, neadekvatnom njegom, zatim su tu trudnoća, kontracepcijske pilule ili neki drugi hormonalni pripravci. Nezavisno od uzroka nastanka, hiperpigmentacija je uvijek jačeg intenziteta pri izlaganju sunčevoj svjetlosti. Ženama to predstavlja veliki problem, a upita i samih tretmana imamo jako puno.

Vaš salon nudi rješenje za hiperpigmentaciju, kojim tretmanima je rješavate i možete li nam reći više o tome?

U rješavanju hiperpigmentacije koristimo kombinaciju različitih tehnologija i REVIDERM dermokozmetike. Tretman počinjemo Reviderm Skin Peeler uređajem za mikrodermoabraziju, koji otklanja odumrle stanice. Koža se temeljno očisti od kristala, kako bi dalji tok tretmana bi bezbjedan, jer tretman nastavljamo uređajem Skin Needler sa mikroiglicama. Mikroiglice perforiraju kozu praveći male proboje koji aktiviraju regenerativne procese u koži. Ovdje moram naglasiti da se ovaj tretman izvodi jako plitko, jer su pigmentne promjene na površini koze i da tu nema krvi o čemu mnogi klijenti brinu.
Nakon toga nanosimo PCA kiseline i tretman završavamo sa maskom.


Kakve rezultate pruža ovaj tretman te koliko se često radi?

Ovakav tretman se izvodi 1x mjesečno. Između, na 15 dana, se radi isti tretman, samo bez mikroiglica. Serija od 6 tretmana (3 sa mikroiglicama i 3 bez mikroglica) osigurava vidno poboljšanje i posvjetljivanje kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE