HomeFitness&zdravljePrednosti vode za zdravlje kože i koliko je treba unositi dnevno?

Prednosti vode za zdravlje kože i koliko je treba unositi dnevno?

Pijete li dovoljno vode svakodnevno? Pijete li više nego što treba?

Ljudsko tijelo sačinjeno je od 60% vode, a krv od 90% vode. Voda ima bezbroj koristi za cijelo tijelo, od ispiranja toksina do sprječavanja akni, voda može biti najjeftinije rješenje za problem s kožom. Pogledajmo koje to prednosti ima. 

Poboljšava ten

S obzirom da ispire toksine, daje vam zdraviju kožu. Studiji su otkrili da je samo 2 čaše vode dovoljno da poveća krvotok do kože zbog čega ona ima ljepši ten.

Sprječava prijevremeno starenje 

Hidratiziranje pomaže elastičnosti kože, jer tako ona duže ima vlažnost koja joj je potrebna. Bolja elastičnost znači da se neće brzo pojaviti linije, opuštena koža, kapci, bore, itd. 

Brže zacjeljivanje

Ako ste bili na suncu i zadobili ste opekotine, voda može ubrzati proces zacjeljivanja. Nanesite aloe veru na opekotine i kombinacijom ih se riješite što prije.

Smanjuje otečenost

Ako koža izgleda otečeno, ona zadržava vodu da vas zaštiti od dehidracije. To se dešava ako ne pijete dovoljno vode. 

Sprječava akne 

Voda balansira sadržaj masnoće i vode na koži lica. Tako se sprječava ekscesivna masnoća i sekrecija sebuma, što znači manje pora i akni. 

Pored toga, voda je odlična ako se borite sa svrabom. Svrab je obično uzrokovan suhom kožom, a voda pomaže kod njene hidratacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE