SOVELVET BEAUTY CENTAR – novi proizvodi za nail artiste uskoro i u BiH

0
346

Tokom rada na brendu, vodila se iskustvom u toku rada sa klijentima, jer je to najbolji pokazatelj valjanosti brenda i kvalitete. Također je bilo jako bitno da pored vrhunskih rezultata postignu brzinu i efikasnost u radu.

Piše: Slađana Hrga, edukator i vlasnik Sovelvet beauty studia

Slađana Hrga, rođena je u Makarskoj gdje radi i živi. Vlasnica je i osnivač Sovelvet beauty studia. Osnivač i suvlasnik brenda „Pododisk s_k“ za rusku pedikuru. Također je i edukator za rusku pedikuru. Suvlasnik licence za međunarodne natjecanje nail pro za Srbiju, Hrvatsku i Srbiju. 

Slučajno smo se upoznali, i na prvi kontakt kliknuli. Saznali smo da je Slađana vrsni edukator kada je u pitanju nail svijet. Rado smo je pitali sve o SOVELVET beauty centru, načinu svoga poslovanja i saradnji sa dragim kolegama iz BiH, te nam je najavila da brand Pododisk s_k za rusku pedikuru uskoro stiže i u BiH. Detalje našeg razgovora saznajte u nastavku teksta koji smo zajedno sa Slađanom, pripremili za vas. 

Za početak nas upoznajte sa Sovelvet beauty?

Pozdrav za cijelu ekipu časopisa BeautiFUL, te za sve njihove čitaoce. Drago mi je da imam priliku predstaviti sebe, moj rad i sve što sam do sada uspjela i postigla. Sovelvet Beauty centar je osnovan 2017. godine u Makarskoj. Već petu godinu uspješno poslujemo u Makarskoj gdje imamo svoje stalne klijente, ali kako je Makarska i turistički grad, tokom ljeta je baš velika koncentracija djevojaka u našem salonu. Zahvaljujući našoj profesionalnosti i kvalitete nedavno je otvoren i SOVELVET BEAUTY centar II u Splitu. Nalazi se u sklopu Beauty centra Chiara. Već imamo super rezultate i klijente koji su prepoznali naš kvalitet, što me posebno raduje. U salonima nudimo usluge: manikure, ruske pedikure, trajnog laka, gel noktiju, sve vrste depilacija (Lycon, šećerna pasta i vosak), Eyepresotherapy, Lash lift, Make up, ugradnju trepavica, masaže, peel-ing tijela & Hidrofacial tretmane.

O kojem se brendu radi?

Vrlo rado ću predstaviti brend koji planiramo predstaviti i plasirati na tržište BiH u skorije vrijeme. Sa mojom dragom kolegicom Katarina Palunčić Jovanović sam suvlasnik i osnivač branda Pododisk s_k za rusku pedikuru. Tokom rada na brendu, vodila sam se iskustvom u toku rada sa klijentima, jer je to najbolji pokazatelj valjanosti brenda i kvalitete. Također je bilo jako bitno da pored vrhunskih rezultata budemo brze i efikasne u radu.

Da li radite sa nail tehničarima iz BiH? 

Da naravno, odavno radimo sa kolegama iz BiH. Djevojke često dolaze na individualne edukacije ruske pedikure, a vjerujem da će ih obradovati informacija da vrlo brzo ćemo se družiti u BiH. 

Šta Sovelvet beauty čini posebnim?

Ja kao i moji djelatnici nastojimo da se svaki klijent osjeća ugodno, težimo kvaliteti bez kompromisa. Iz tog razloga konstantno radimo na edukaciji i usavršavanju djelatnika tako i mene osobno, jer trendovi i materijali se u Beauty industriji neprestano razvijaju.

Da li se cjenovno razlikuje od drugih brendova, te kako je on prihvaćen u HR?

Sa obzirom na kvalitetu cijena je zaista pristupačna, što su prepoznali i naši korisnici i hvala im na tome.

Da li se nadate da će i dame – nail artisti u BiH prepoznati kvalitet vašeg brenda?

Naravno, uskoro očekujemo robu da stigne na zalihu pa ćemo i putem službenih IG kanala i predstaviti proizvode.

Da li je potrebna dodatna edukacija ukoliko se nail artist odlučiti uzimati vaše proizvode?

Da, ruska pedikura koliko god izgledala jednostavno zapravo i nije. U našem programu imamo i Online edukacije gdje zaista nastojim objasniti sve do najmanjeg detalja, te naravno uživo.

Vi ste edukator, recite nam koliko godina već radite ovaj posao i da li djevojke iz BiH biraju vašu edukaciju? 

Od 2017. godine radim, edukacijama sam posvećena od 2020. godine. Da, djevojke iz BiH su također bile moje polaznice.

Šta najčešće profesionalci koji rade sa Vašim brendom izdvajaju kao benefit?

Cijena, kvaliteta samih abraziva, disk za rusku pedikuru koji ne gubi kvalitetu prilikom sterilizacije na visokim temperaturama.

Koji je najbolji savjet za nail artiste?

Ja sam netko tko je posao pokrenuo od 0, sa nula klijenata, radeći i dva posla da bi slijedila svoje snove i vizije. Danas Sovelvet Beauty ima dva salona, suvlasnik je medunarodne licence za Nailpro natjecanje i osnivač i suvlasnik brenda Pododisk s_k. Samo slijedite svoje snove, radite na sebi, educirajte se i hrabro koracajte putevima Beauty industrije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here