Kombinacijom tretmana, dijete i profesionalne kućne njege moguće je pobijediti akne i bubuljice

0
291

Kada pratite upute stručnjaka, držite se savjeta koji vam oni daju, onda rezultata ne može manjkati. Senka je ekspert u tome.

Senka je vlasnica Estetskog centar “Per Lei” Srebrenik – kozmetološki centar, koji objedinjuje estetiku i njegu kože. Pristup svim tretmanima je holistički i baziran na zaštiti zdravlja kože i organizma, te objedinjen sa zdravim pristupim estetici lica i tijela. Donosimo najnovije svjetske tehnologije i pristupe, te tretmane koji daju rezultate i čine nas zadovoljnima. Stručan tim garantuje metodičan, sistemski i naučni pristup svakom tretmanu, za vaše posebno zadovoljstvo.

Mnogo djevojaka, posebno u tinejdžerskoj dobi, a i kasnije, muči problem sa aknama i bubuljicama? Možete li nam reći koje je najveći uzrok pojave akni i bubuljica?

Pored pubertetske akne, koja je hormonski uzrokovana, najčešće se suočavamo s problemima izvan pubertetskih aktivnih upalnih procesa, te druge problematike kože u vidu ožiljaka, hiperpigmentacija, te problema nečiste kože.

Uzroka može biti više, od nepravilne kućne njege, narušene zaštitne barijere kože, te unutrašnjim uzročnicima, koje je najteže detektovati, te smo obavezni sarađivati sa specijalistima iz oblasti medicine, kako bismo sistemski istražili uzrok i na taj način pomogli klijentima. Nažalost, upravo uzrok je najteže pronaći, nakon čega vrlo lako dolazimo do cilja. Tu je upornost klijenata zaista ključna, kao i posvećenost kućnoj rutini.

Koje tretmane za rješavanje problema koristite najčešće u svom salonu?

Uglavnom kombinujemo više tretmana (skupa ili u pravilnim razmacima), kako bismo postigli najbolji rezultat. Pored higijenskog tretmana, koji je baza i neizostavni tretman u borbi protiv nečistoća, na raspolaganju nam je paleta hemijskih i biljnih peelinga, koje biramo u skladu sa tipom i trenutnim stanjem kože, kao i aparaturni tretmani.

Kombinacijom tretmana, dijete i profesionalne kućne njege moguće je pobijediti akne i bubuljice. Šta im najčešće savjetujete, te koliko je bitno da slušaju vaše savjete?

Svaka klijentica mora upoznati svoj tip i stanje kože, te koji aktivni i neaktivni sastojci iz preparativne kozmetike njima odgovaraju, odnosno koje trebaju izbjegavati. Upoznajemo ih sa važnosti pravilne kućne njege. Zapravo imamo divne klijentice, koje se pridržavaju uputa i samim tim zajednički nastupamo u borbi protiv svakog stanja, te im se ovim putem zahvaljujem na tome i naglašavam kako sam ponosna na njih.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here