Šta je obrnuti balayage?

0
1134

Želite promjenu, ali ne znate šta biste uradili s vašom kosom? Možda će vam se svidjeti obrnuti balayage!

Obrnuti balayage je tehnika koja je suprotna balayageu kojeg svi volimo. Umjesto tamne čokoladne sa svijetlim pramenovima balayage-a, ova tehnika je suprotna.

Ako ste se pitali šta znači „balayage“, to je zapravo francuska riječ koja znači obojati ili ‘povući’, što savršeno opisuje kako se boja nanosi na dlaku i novi izgled stvara.

Pored predivnih lokni, regularni balayage nudi predivne plave ili veoma svijetlo smeđe pramenove kao kontrast što daje predivni ‘oživljavajući’ efekat na tamnim pramenovima. Obrnuti balayage stvara sličan izgled, ali na drugačiji način. Kako? Umjesto smeđe kose koja izgleda istaknuto pramenovima, imat ćete predivan sunčani korijen koji postepeno silazi u bogatu smeđu boju na sredini i do kraja kose. 

Da li se može uraditi i na kratkoj i na dugoj kosu?

Da, obrnuti balayage mogu uraditi i žene s dugom i s kratkom kosom, bitno je da frizura bude duža od „pixie“ frizure ili boba. Iako se ova tehnika ističe na dužoj kosi, u potpunosti je ostvariva i na kraćoj. Cijela poenta je da se korijen blago posvijetli da se lakše uklopi s tamnim pramenovima. 

Iako smo u potpunosti zaljubljeni u regularni balayage, vjerujemo da će vam obrnuti balayage dati divan, osvježen i unikatan izgled. Daje vašem stilu vibrantniji stil zbog svjetlijih korijena. 

Obrnuti balayage se ne mora toliko ni održavati, jer sama tehnika održava prirodni izgled, tj. pomaže prirodnoj kosi da se bolje uklopi s novom bojom. To je ključno – ako se prirodna boja dobro uklapa s korijenjem, proces izrastanja će biti jednostavniji nego ikada. 

Ako odjednom odlučite izrasti boju neće biti nikakvih problema. Pored toga, uvijek je dobra ideja koristiti šampone za boju i masku za kosu da bi boja ostala vibrantna, a kosa zdrava.

Pored toga, slično balayageu, obrnuti balayage se može raditi na svim vrstama kose, teksturama i shodno tenu kože.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here