Nermana Smailbegović-Dubičić: Njega ruka i noktiju uvijek će biti znak čistoće i ljudskog zdravlja

0
880

U današnjem intervju-u pričali smo s Nermanom Smailbegović-Dubičić, profesionalnim nail artistom i master edukatorom, te vlasnicom La Vie Beauty Centra. Nermana je našim čitateljima otkrila više o sebi, ali i tome koliko je važna njega noktiju. Više pročitajte u nastavku.

Nermana Smailbegović-Dubičić

Nermana, za početak nam recite nešto više o sebi.

Moje ime je Nermana Smailbegović-Dubičić. Rođena sam u Sarajevu 1988. god. Živjela sam u Brezi do 23. godine kad sam se i udala. Od tada živim u Vogošći. Imam dječaka od 2 godine i on je bio moj prvi san. Poslije kreće ostvarivanje mojih daljih zelja.

Kada i kako se rodila ljubav prema Vašoj profesiji? 

Moja priča je vjerovatno drugačija nego kod mnogih mojih kolega i kolegica iz ove branše. Počinju zato što to vole i što o tome maštaju cijeli svoj život. A ja sam igrom sudbine “zapela” u ovom svijetu još i prije 10 godina i hvala Bogu na tome. Već na početku sam vidjela i osjetila ljubav prema ovom poslu i znala da je to moj poziv. 

Kako je izgledao Vaš početak i kako se razlikuje od sadašnjosti?

Beauty svijet je zaista bio ono što sam htjela i ostala da radim. Tako dugih 8 godina rada, educiranja je vodilo do toga da sam uvijek željela jedno i težila ka tom cilju. U maju 2021. godine, u jeku pandemije, sam otvorila vrata “Beauty Centra La Vie”. Prvu godinu sam radila sama i po 12h. Sad se već širimo i postajemo jako interesantni na tržištu. Imam jednu radnicu, a već od iduće godine planiram da se josi širimo. Naši klijenti prepoznaju naš kvalitet i profesionalnu uslugu i zbog toga nam se vraćaju, kao i zbog samog ambijenta koji pruža mogućnost relaksacije i opuštanja. 

Šta je za Vas najvažnije u poslu?

Sto se tiče ove vrste kozmetičkih usluga po meni je najvažnija posvećenost radu i naravno da volite to što radite. Tada je uspjeh zagarantiran. 

Koliko Vi smatrate da je važna noktiju i koliko nas oni predstavljaju drugima?

Često možete čuti izraz da naši nokti odražavaju unutrašnje stanje tijela. Kako zdravlje kože, kose tako i noktiju jako su bitni, stoga je važno pratiti zdravlje noktiju i pravilno se brinuti o njima. Dobro njegovanje ruka i noktiju uvijek su bili i bit će znak čistoće i ljudskog zdravlja. To se ne odnosi samo na žene, nego i na muškarce. Održavanje noktiju, što zdravim i što urednim, nije teško. Treba samo pratiti savjete i malo im se više posvetiti. Zato – se pobrinite za sređene i zdrave nokte.

Imate li neku poruku za naše čitaoce?

Mislim da je najbitnije nikad ne odustati i pratiti svoje snove i vjerovati u sebe, jer svaki se rad i trud uvijek isplatio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here