Šta je zajednično za nježnu kožu i prirodu?

0

Inovativni proizvodi za njegu veša koji čuvaju vašu nježnu kožu i prirodu.

Ecoegg – inovativni proizvodi za njegu veša koji čuvaju vašu nježnu kožu i prirodu. ECOEGG brend je iz Velike Britanije. Na naše prostore ga je donijela jedna mlada mama koja se pripremala na najljepši period svog života, dolazak bebe. Važno joj je bilo da za nježnu kožu svoje bebe kao i svoju kožu sklonu ekcemima koristi deterdžente sa što manje toksičnih sastojaka. Upravo takvi su ECOEGG proizvodi.

Najpoznatiji ECOEGG proizvod je 2u1 deterdžent sa omekšivačem za 70 pranja. Ovaj deterdžent je jedini na tržištu koji funkcioniše po eko-principu dopune, čime se znatno utiče na smanjenje plastičnog otpada. Možemo se složiti da njegova lakoća korištenja, oblik jajeta u koji se stavljaju deterdžent i omekšivač kuglice čine svako pranje veša vrlo praktičnim i lakim. Ono što je posebno važno jeste da ECOEGG deterdženti sa omekšivačem ne sadrže toksične hemikalije poput: konzervanasa, parabena, enzima, petrohemikalija, izbeljivača, SLS/SLES, palminog ulja, mikroplastike, fosfata što ih čini ne samo nježnim prema koži, već i prema prirodi. Također, dermatološki je testiran i dobio je ocjenu „Odlično“ od renomirane njemačke kompanije Dermatest, dok je linija bez mirisa hipoalergijska i pogodna za osobe sklone alergijama.

Redovan detoks potreban nam je svima, pa i našoj mašini za veš! Na tržištu postoje i ECOEGG 3u1 detoks tablete koje će temeljno očistiti bubanj i cijev mašine od tvrdokorne prljavštine, kamenca, ukloniti naslage nakupljenog deterdženta i omekšivača, i dati osvježavajući miris mašini. Ne sadrže enzime, parabene i mikroplastiku i kao takve su jedine na tržištu. Potrebno je jednostavno ubaciti jednu detoks tabletu u prazan bubanj veš mašine, uključiti najtopliji i najduži program i sačekati da detoks uradi svoju magiju. U pakovanju dolazi 6 tableta, što je prema preporukama proizvođača veš mašina, dovoljna doza za čak 6 mjeseci!

Sušenje veša je sljedeći korak, i naša preporuka je sušenje na svježem vazduhu. Međutim, brz tempo života u mnoge domove donio je mašine za sušenje veša čiji programi traju satima crpeći mnogo struje i energije. U cilju pozitivnog uticaja na planetu ali i smanjenja vašeg računa za struju, ECOEGG je izbacio na tržište originalan proizvod, u pitanju su jaja za sušilicu koja skraćuju vrijeme sušenja i do čak 28%, čime se štedi struja i energija, a smanjuje račun za struju. Također, smanjit će potrebu za peglanjem i omekšat će veš na prirodan način, dok će mirisni štapići dati dodatni miris vešu. Ovaj proizvod također funkcioniše po eko-principu dopune, te nakon potrošenih mirisnih štapića, kupuju se samo dopune, dok se ECOEGG jaja mogu koristiti iznova i iznova, što doprinosi smanjenju plastičnog otpada!

Da li znate da je bambus najodrživija biljka današnjice? Samo uzgajanje bambusa ispušta 35% više kiseonika od drveća, dok bambus raste i do 1m na dan čineći ga najpogodnijim za proizvodnju proizvoda od prirodnog materijala. Kako bi uticali na smanjenje upotrebu papirne galenterije i sintetičkih krpa, ECOEGG je došao na ideju da napravi višekratne eko-krpice od bambusa! Ovaj inovativni proizvod zamjenjuje kuhinjske ubruse, krpe za domaćinstvo, trulekse, tufere, vlažne maramice, a niz možete i sami nastaviti koliko su multifunkcionalne. U pakovanju se nalazi 20 krpica, koje su perive čak 85 puta u veš mašini, čime se minimum dobija nevjerovatnih 1700 korištenja. Kao što smo i rekli napravljene su od bambusa koji je hipoalergeni materijal, te ih mnoge mame koriste i za nježnu dječiju kožu ali i skidanje šminke. Mekane su, nježne i super-upijajuće, čime predstavljaju najboljeg prijatelja svakog domaćinstva. Ono što najviše volimo kod njih jeste to što bambus ne upija fleke, te je dovoljno da nakon korištenja krpicu isperete pod mlazom vode i ona će biti kao nova!

Priroda je svuda oko nas. Ali, ima je sve manje i manje. Vazduh je sve crnji i crnji. Voda i zemljište je sve zagađenije. Šta je ono što ti možeš da uradiš po tom pitanju? Prvo i osnovno je da razumijemo da svako domaćinstvo ponaosobom prelaskom na ekološke proizvode manje zagađuje prirodu, a samim tim i hranu i vodu koju konzumiramo. Ti si najvažnija karika, od tebe sve počinje, a od tebe i tvoja djeca uče, zato je potrebno danas da pokreneš zeleni talas promjena u tvom domu. ECOEGG je tu da ti pruži ruku.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here