Šta pomaže kod suhih usana?

0
406

Kao i njega kože, njegu usana trebamo prilagoditi različitim potrebama. Vjetar i vrijeme oštete naš senzorni organ. Nažalost, za razliku od ušiju i ruku, ne možete ih zaštititi utopljavanjem od oštrog zimskog vremena. Ne samo hladno, već i topal zrak, UV zračenja ili slana voda čine usne suhim i napuklim.

Ko želi lijepu i dotjeranu kožu za usne, trebao bi piti mnogo tečnosti i usne često vlažiti prigodnim preparatima. Masni i hidratantni balzami za usne djeluju kao nevidljivi štitnici za usne i garantuju baršunaste usne.
Hranjivi proizvodi sa karite maslacem, aloe verom i visokokvalitetnim uljima pružaju zahtjevnoj koži zaštitni film. Trik: Koristi ove preparate ispod ruža, što ne samo da izgleda zavodljivo, već se i odlično osjeća.

Koža usana ima samo nekoliko slojeva kože, posebno je tanka i ima jedva sebum i znojne žlijezde. Kao rezultat toga, oni sami ne mogu proizvesti prirodni masni film.

Oprez: balzami za usne često sadrže pčelinji vosak, što kožu čini još suhljom kada se koristi često. Za ponovljene prestupnike važi sljedeće: Držite se dalje od balzama za usne koji sadrže vosak.

beautiful.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here