Stepenasta frizura: Oblik kose za više volumena

0

Mnoge žene žele dugu i zdravu kosu. I kada dugo vremena puštamo da kosa naraste do željene dužine, uskoro nam i dosadi. Iako želimo dugu kosu, moramo uraditi neku promjenu. Ako ne želite mijenjati dužinu kose onda je ovaj trend upravo za vas!

Jer kroz samo nekoliko koraka, kosa djeluje da ima puno više volimena i rez je moderniji. Različite dužine kose pružaju dinamičnost, tako da kosa ne visi samo pravo. Ovaj oblik frizure je jako pogodan i za djevojke koje imaju kovrčavu kosu.

Za koga je prikladan stepenasti oblik kose?

Prije nego se odlučite na korak rezanja kose, obratite pažnju na nekoliko stvari. Jer ne stoji automatski svaka frizura i oblik kose svakome.

Ovaj oblik frizure u principu odgovara svim oblicima lica, ali visina stepena je važna. Možete oblikovati lice. Ako je gornji stepen u nivou jagodica, ova frizura će naglasiti taj dio lica. Za vrlo široka lica i obraze, bolje je postaviti gornji stepen malo niže, tačnije u srednjem području obraza. Lice na ovaj način izgleda vizualno uže.

Snažni stepeni daju kosi mnogo volumen, ali je vizualno čini tanjom. Stoga, što je kosa finija i tanja, to su suptilniji koraci neuspješni ili se mogu potpuno izostaviti.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here