HomeLjepotaSuha pedikura - tretman koji je svima dobrodošao!

Suha pedikura – tretman koji je svima dobrodošao!

Suha pedikura počela je dobivati na popularnosti još početkom 2000-ih godina kada se proširila vijest o nesanitarnoj pedikuri.

Suhi pedikir jedna je od najviše higijenskih metoda, jer nema unakrsne kontaminacije od drugih klijenata i drugih bakterija koje se nalaze u vodi, što eliminiše rizik od potencijalne infekcije. 

Za one koji ne znaju šta je – suha pedikura je baš ono što naziv i nalaže – njega stopala bez vode koji se tradicionalno koristio od strane ortopeda da bi rekreirali ozlijeđeno stopalo pacijenta. Umjesto potapanja stopala prije skraćivanja noktiju, pilinga i uređivanja, stopalo se uranja u toplu vodu nakon tretmana. 

Ovaj unikatni tretman tradicionalno se podučavao u medicinskoj školi širom svijeta ali je odnedavno postao i dijelom beauty svijeta, tačnije spa industriji što je imalo velikog utjecaja. 

Suha pedikura je zapravo mnogo bolja za vaša stopala. Kod regularne pedikure stopalo se uranja u vodu prije uređivanja, pa nekad dolazi do prekomjernog uređivanja i odsijecanja zanoktica i viška kože zbog čega imunološki sistem „paniči“ i brže i više zarasta problematično područje. Voda podebljava zanoktice i žuljeve pa se ponekad odstrani i višak kože koji se nije trebao odstraniti. 

Prednosti suhe pedikure: 

  • Najvažnija prednost je ta što su dosta manje šanse da dobijete gljivičnu infekciju, bradavice ili bilo koju infekciju jer se voda ne koristi u toku tretmana. Potapanjem stopala u vodu rizikuje se infekcija. Većina salona nema vremena da dezinficira kadu za stopala do 10 minuta između klijenata zbog čega su šanse od infekcije veće. Mikroorganizmi iz kade za stopala mogu ući kroz sitne posjekotine od brijanja ili ujede insekata. Suha pedikura odlična je za dijabetičare s obzirom da potapanje stopala nije preporučljivo. 
  • S obzirom da se stopalo ne potapa, iznenadili biste se koliko dugo traje lak. To je zato što se nokti ne bubre zbog potapanja u vodu.
  • Suha pedikura je veoma opuštajuća. Koriste se topli peškiri tako da se u toku cijelog tretmana osjećate njegovano. Većina klijenata može se mnogo bolje relaksirati.

Kompanija Brill Cosmetix u svom asortimanu ima aparate za vaše salonu kada je u pitanju suha pedikura. 

Pored ponude rade i individualne edukacije, što možete vidjeti klikom na link. 

Edukacije

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE