Tanja Vidović: Niko nema vremena za BAD HAIR DAY – KERATHERAPY

0

Keratherapy tretmani za obnovu kose su najbolji izbor za sjajnu i zdravu dlaku kose. Balans proteina, keratina i vlage – ova terapija upravo čini to.

Piše: Tanja Vidović, certificirani edukator za Keratherapy

Tanja Vidović, je certificirani edukator za Keratherapy, vlasnica frizersko kozmetičkog salona Extreme u Busovači, već 10 godina. Od malih nogu imala je veliku ljubav prema frizerstvu. Njeno iskustvo kao frizera traje već 15 godina. Odma nakon završetka škole radila je u prestižnom salonu, sa najkvalitetnijem brendovima, konstantno se usavršavala i posjećivala razne frizerske i kozmetičke edukacije kako u našoj državi tako i u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Turskoj..

Kada imate loš dan za kosu (kovrčava, lako reaguje na vlagu, statična, lomljiva i slično…) tada je najčešće riječ o manjku keratina čemu je uzrok nepravilan balans ili prekomjerno kemijsko tretiranje kose.

Ako ste u potrazi za preparatom koji će vašu kosu obnoviti upravo na mjestima na kojima joj obnova treba dok na dijelovima gdje je kosa u potpunosti zdrava učiniti dodatnu zaštitu, na dobrom ste mjestu. Ovi proizvodi pružaju savršen balans keratina i hidratacije, štite sve tipove kose i teksture, a u isto vrijeme zatvaraju kutikulu, eliminišu neposlušnu kosu, zadržavaju boju i dramatično poboljšavaju stiliziranje. Kroz razgovor sa Tanjom koja je certificirani edukator za Keratherapy proizvode smo saznali više informacija kako da kosi damo ono što joj treba, ostanite sa nama kroz ostatak teksta i pomozite svojoj kosi. 

Keratherapy tretmani za obnovu kose. Koji je glavni sastojak Keratherapy proizvoda, po čemu je posebno poznat i priznat? 

Keratherapy je Američki brend, koji je postao najinovativniji, napredni brend prepoznat kao br. 1 u svijetu keratina. Kao što sama riječ govori Keratherapy je prvotno keratinski tretman, a ne brazilsko trajno ravnanje kose. Ono što ga razlikuje od drugih keratina na tržištu jeste njegova ekskluzivna “kerabond tehnologija”. Pomoću kerabond tehnologije tretman dubinski njeguje kosu a pritom ne narušava njeno prirodi stanje

Keratinska terapija kose je MUST HAVE svim ženama. Kako ova terapija utječe na zdravlje i oporavak kose?

Tretmani keratinom dokazali su u cijelome svijetu da ne samo što omogućavaju brzu transformaciju u glatku, snažnu, sjajnu i zdravu kosu bez ispucalih vrhova, već održavaju taj izgled mjesecima.

Kao stručnjak možete li nam reći koliko često je poželjno raditi ovaj tretman?

Već nakon jednog tretmana vaša kosa je u takvom stanju da i nakon pranja i sušenja kod kuće izgleda zahlađeni te je pogodna za uređivanje i otporna je na vlagu. 

Da li za svaki tip kose postoji razvijena formula, te da li postoje univerzalni Keratherapy proizvodi koji odgovaraju svim tipovima kose?

Bitno je naglasiti kako je protein-keratin glavni sastojak kose, te upravo keratin kosi daje čvrstoću, elastičnost i sjaj. Da nema keratina kosa bi bila porozna, lomljiva, suha i oštećena. Bez keratina kosa bi jednostavno bila beživotna. Jedino pravo riješene za zdravu i podatniji kosu je obnavljanje njene prirodne ravnoteže i nadoknada izgubljenog keratina i proteina.

Da li su ovi proizvodi namijenjeni i za kućnu upotrebu, te gdje se mogu pronaći i naručiti?

Keratherapy proizvode dijelimo na profesionalne proizvode i one za kućnu njegu. Svi proizvodi pružaju savršen balans keratina i hidratacije, štite sve tipove kose i teksture, a u isto vrijeme zatvaraju kutikulu, eliminišu neposlušnu kosu, zadržavaju boju i dramatično poboljšavaju stiliziranje. Proizvode možete pronaći na našem web shopu keratherapy.ba, također u salonima širom BiH koji u svojim salonima koriste keratherapy tretmane. Saloni koji imaju tretmane i prodaju proizvoda za kućnu njegu možete pronaći u naglascima na našoj IG stranici – keratherapy_bih. Prije odluke za keratherapy tretmane možete se posavjetovati sa našim frizerima o načinu izvođenja tretmana, benifitima za vasu kosu te cijeni tretmana konkretno za vas . O cilju kojem sluzi tretman ( zahlađivanje ispucalih vrhova , obnavljanje kose , hranjenje kose , ravnanje kose Itd. )

Prije narudžbe da li postoji mogućnost savjetovanja stručne osobe za odabir pravog proizvoda za određeni tip kose?

Pri svakoj narudžbi proizvoda za kućnu upotrebu omogućili smo savjetovanje sa stručnom osobom za odabir pravog proizvoda za određen tip kose. Također su sve naši partnerski saloni prošli detaljnu obuku o svim keratherapy proizvodima i tretmanima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here