Dijana Bjeličić: Zima je idealno vrijeme za tretman microneedling!

0

Microneedling je revolucionarna metoda podmlađivanja i uljepšavanja kože koja se ogleda u cilju liječenja: ožiljaka od akni, ujednačuje boje tena i vraća elastičnost kože, rješava se hiperpigmentacija, bore, pore i strije. 

Piše: Dijana Bijeličić, edukator za „Kuća Ljepote“ iz Doboja

Dijana Bijeličić je edukator za „Kuća Ljepote“ iz Doboja. Po zanimanju je kozmetičar i ovim poslom se bavi već unazad 4 godine. Ističe da je jako sretna i ispunjena zbog posla koji radi i voli, to je njen motiv da sve više radi na sebi i znanju. Dugogodišnjim radom, usavršavanjem i zalaganjem „Kuća Ljepote“ je postala brend za koji se veže kvalitet, najnoviji trendovi u industriji ljepote i izuzetna posvećenost prema svakom klijentu. 

Pen radi na principu vibracija, a prelazi se dio kože koji želimo tretirati. Uz pomoć mikro iglica koža se otvara i na taj način pospješuje se prodiranje mezokoktela u kožu. Na ovaj način se rješavaju akne, ožiljci i još nekoliko kožnih problema. Najbolje vrijeme za ovaj tretman je upravo sada. Zamirivanju lica više godi hladnije vrijeme i vrijeme bez sunca, te proces zacjeljivanja i smirivanja lica samim tim ima bolje i brže rezultate. A šta kaže o ovom tretmanu edukator Dijana, iz „Kuća ljepote“, pročitajte u nastavku teksta.

Predstavljam vam jedan od mojih omiljenih tretmana vezanih za njegu lica, a to je tretman Microneedling ili kako ga ja volim zvati moja beba. Raduje me da pišem o ovom tretmanu baš u ovom izdanju zbog toga što se microneedling najčešće radi u ovom periodu godine, kada nema puno sunca i kada se lice brže zamiruje. Ovo je idealno vrijeme za ovaj tretman. 

Microneedling je postupak gdje pomoću mikro iglica stvaramo mikro ubode na površini kože. Zajedno sa dermapen uređajem ovaj tretman daje savršen spoj koji je vrlo efikasna nehirurška metoda i za razliku od drugih uređaja sa mikro iglicama ima poseban vertikalni ugao oboda koji pospješuje efekat.

Sa mikro iglicama koje se nalaze u derma penu stvaramo blagu traumu na koži. Nakon tretmana vaša koža jeste blago crvena i nakon toga počinje obnavljanje kože i samog kologena. U narednom periodu vaša koža počinje da se guli i oporavlja. I nakon tretmana vaša koža zahtjeva kućnu njegu jer kućna njega igra veliku ulogu u obnavljanju kože.

Microneedling je revolucionarna metoda podmlađivanja i uljepšavanja kože koja se ogleda u cilju liječenja:

  • ožiljaka od akni;
  • ujednačuje boje tena i vraća elastičnost kože;
  • hiperpigmentacija;
  • bore;
  • pore;
  • strije.

Za svaku od ovih pojava na vašoj koži primjenjuju se jasno određeni kokteli kao i sama dubina iglica u koži. Kada radimo akne ili ožiljke ići ćemo u sami dermis kože a kada radimo anti age i hiperpigmentaciju idemo do limfe. Može se primjenjivati na licu, vratu i dekolteu, a mikro povrede koje nastaju pri ovom postupku su nevidljive golim okom. Samim tretmanom uništavamo sintezu kolagena koja se počne obnavljati nakon tretmana. Razlika između tretmana jeste 21 dan. Ovaj tretman se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i ljudima koji imaju maligna oboljenja.

Koliko traje tretman?

Cjelokupan proces traje oko 2 sata (priprema, drugi kozmetički tretmani i sam microneedling oko 30 minuta). Moglo bi se reći da je tretman više neprijatan nego bolan, ali se zato uvijek može tražiti nanošenje lokalnog anestetika.Kada biste me pitali zašto sam se baš odlučila za ovaj tretman i zašto sam kozmetičar lako bi vam odgovorila, a to je ljubav. Ovaj posao sam zavoljela na prvu i da uživam u njemu. Najviše što volim jeste zadovoljne klijente i naše rezultate. A vi koji čitate ovaj članak ukoliko imate ljubav prema nečemu ostvarite je i budite najbolji u tome..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here