Dragana Stančić: Kako odabrati pravog kozmetičara?

0
405

Niti jedan kozmetičar ne želi da radi klijenta koji nema povjerenja u njega. Poslušajte prijedloge i savjete odabranog kozmetičara, to je jedini način da vas tretman bude potpuno uspješan.

 Dragana Stančić, vlasnica kozmetičkog salona ”Beauty Dragana”’

Dragana Stančić iz Doboja. U Doboju je završila školu, gdje radi i živi i danas. Vlasnica je kozmetičkog salona „Beauty Dragana“, supruga i majka jednogodišnjeg dječaka. U beauty industriji je već 10 godina.

Svoj prvi korak u beauty svijet je napravila sa svojih 19 godina. Počela je da radi nokte. Svoje prve obuke je platila novcem od rođendana kada joj roditelji nisu ni znali za njene ideje. Bila je klinka, koja nije znala u šta ulazi, tada je u njenoj glavi ovaj posao izgledao mnogo drugačije nego što zaista jeste. Samo je željela da uljepšava djevojke i ujedno iskaže svoju kreativnost. Sada je već vlasnica beauty salona, te želi svoje iskustvo podijeliti sa vama, ali i izdvojiti bitne stavke na koje trebate obratiti pažnju kada birate salon i edukatora za tretman. 

Tada nisam znala da biti kozmetičar znači imati znanja i o pravu, ekonomiji, fotografiji, dizajnu, marketingu…

Moram da budem iskrena, nisam imala ničiju podršku, jedini vjetar u leđa da uspijem bila je moja ljubav prema svemu što danas radim. Roditelji su mi, vjerovatno kao i većina roditelja kozmetičara, govorili „dobro radi ti te nokte, ali ajde prvo da imaš nekakvo konkretno zanimanje, od koga ćeš da živiš, a to možeš uvijek“. Na sreću, istrajala sam u svojoj zamisli.

Od tada do danas sam završila mnoštvo obuka, prvo za nokte, zatim za trepavice pa za trajnu šminku, otvorila salon, postala edukator.. Sada radim trajnu šminku i održavam edukacije, a imam radnicu koja radi nokte i trepavice. Biti kozmetičar u ovom vremenu zna da bude naporan posao, beauty industrija napreduje munjevitom brzinom, da bismo opstali obavezni smo, zadržati kvalitet, biti u korak sa vremenom, obavezni smo da pratimo novitete i da se konstantno usavršavamo.

I ono najbitnije obavezni smo naći način da sve to predstavimo i približimo klijentima.

Ja bih voljela da se dotaknem teme kako odabrati pravog kozmetičara za određenu uslugu Nerijetko se dešava da klijenti ne uspijevaju da proprate sve novitete i da nisu najbolje upućeni o tretmanima, da se plaše novih stvari. Najveći strah i najčešće pitanje jeste kako pronaći pravu, pouzdanu osobu za određeni tretman. Počnite od prikupljanja informacija o samom tretmanu. Kada budete sigurni šta zaista želite i budete bar djelimično upućeni o samom tretmanu, krenite u potragu za kozmetičarem koji će taj tretman da odradi.  

Najbolji marketing, pored zadovoljnih klijenata, jesu društvene mreže, pa krenite od njih. Svaki posvećen kozmetičar će na svom profilu imati sve potrebne informacije koje vas interesuju, a ukoliko ih nema biće dovoljno pristupačan da ih podijeli sa vama. Pokušajte da saznate gdje se vas kozmetičar edukovao, ko mu je edukator. Koliko dugo nudi određenu uslugu, koji materijal koristi. Pregledajte radove, obratite pažnju da li postoje fotografije ili video zapisi prije i poslije, na posljetku javite se potencijalnom kozmetičaru i pitajte sve što vas inetresuje, zamolite da vam prosijedi fotografije i video zapise svojih radova. 

Pogledajte recenzije, komentare, pitajte prijatelje da li imaju informacije ili su možda probali usluge. Obratite pažnju da li radovi tog kozmetičara izgledaju slično onome što ste vi zamislili i što želite. Moramo imati na umu da su ukusi svih nas različiti i možda se vama to nešto ne sviđa iako je taj kozmetičar odličan u svom poslu. To su neke osnovne informacije koje svaki klijent treba da zna prije zakazivanja bilo kod tretmana. To su informacije zbog kojih ćete otići opušteniji i sigurniji na novi tretman, a vrijeme provedeno sa kozmetičarom će sigurno da bude ugodnije, kao i komunikacija među vama. 

Niti jedan kozmetičar ne želi da radi klijenta koji nema povjerenja u njega.

Poslušajte prijedloge i savjete odabranog kozmetičara, to je jedini način da vas tretman bude potpuno uspješan.Prepustite se, opustite i uživajte, dopustite da vas vaš kozmetičar uljepša i olakša vam život.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here