Tea Grubešić: Najnoviji tretman na našem tržištu, koji se može raditi tokom cijele godine – BioRePeel

0
956

Zahvaljujući keratolitičkom i keratokoagulantnom djelovanju, potiče obnovu kože odstranjujući mrtve stanice i selektivno djelujući na međustanične veze epidermalnih stanica.

 Tea Grubešić, kozmetolog

Tea Grubešić, kozmetolog, u ovom je poslu već 23 godine. Svoje znanje i vještine, koje je stekla kroz ovaj dugi niz godina vrlo rado dijeli sa svojim klijenticama i budućim kolegicama. Vlasnica je salona „Beauty studio Tea“ u Sarajevu. Već godinama radi za Njemački brend ‘SKINIAL’ koji se bavi skidanjem PMU (trajne šminke) i Tattoo. Certificirani je trener iz te oblasti! Svi  studenti imaju Europski certifikat nakon edukacije i pokriven servis /podršku općenito u radu .

Novi hemijski piling, koji je potreban svakoj ženi je napokon na našem tržištu! Riječ je zaista o nevjerovatnom produktu, koji se može koristiti tokom cijele godine neovisno o vremenu. Poznato je da hemijski pilinzi ostavljaju fleke u dodiru sa suncem ali ovaj ne, zapravo to je jedna od stavki po kojem je ovaj proizvod poseban.  Pored toga hrani, njeguje i hidratizira kožu na pravi način. Pričamo o pilingu, koji je poznat pod nazivom BioRePeelCl3.

Firma, koja je omogućila uvoz novog kemijskog pilinga, je poznata pod nazivom TOHADO, čije je sjedište u Banja Luci. Oni rade uvoz za sve zemlje Balkana. Edukacije i tretmane na već spomenutom području radi kozmetolog Tea Grubešić, koja je u ovom poslu već 23 godine. Svoje znanje i vještine, koje je stekla kroz ovaj dugi niz godina vrlo rado dijeli sa svojim klijenticama i budućim kolegicama. Tea je oficijalni edukator za BioRePeelCl3 i sve produkte firme CMD Aesthetics Italia. Kroz tekst će vas detaljnije uvesti kroz ovaj tretman koji je pogodan za rad tokom cijele godine.

KOJE SU PREDNOSTI BIOREPEEL-a?

BioRePeelCl3 je inovativni medicinski piling sa biostimulativnim, revitalizirajućim i eksfolijacijskim djelovanjem. Zahvaljujući keratolitičkom i keratokoagulantnom djelovanju, potiče obnovu kože odstranjujući mrtve stanice i selektivno djelujući na međustanične veze epidermalnih stanica. Svojim stimulirajućim djelovanjem uklanja znakove starenja kože i oštećenja prouzročenih UV zračenjem. Ono što je najbitnije naglasiti jeste da se ovaj piling može raditi tokom cijele godine za razliku od ostalih jer ne uzrokuje fotosenzibilaciju. Fotosenzibilacije je zapravo burna reakcija kože, koja ostavlja velike posljedice. Ovaj revolucionarni proizvod u svijetu ljepote se proizvodi u Italiji, po farmaceutskim standardima garantirajući najbolju kvalitetu.

Nije potrebna nikakva priprema, uklanja mrtve stanice kože potičući kožu na regeneraciju. Smanjuje akne svojim antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima. Ostavlja kožu mekom, osvježenom, revitaliziranom i čistom. Može se izvoditi na licu, vratu, dekolteu, šakama, stopalima, rukama, nogama i drugim dijelovima tijela.

ČEMU SLUŽI?

To je dvofazni medicinski proizvod za lokalnu primjenu. Koristi se za lice, vrat i dekolte za tretiranje finih linija i bora. Osim toga, tretman je pogodan i za mlađu kožu. Pomaže u akutnim fazama akni, uklanjanju mitesera, te kod nedavnih ili “svježih” ožiljaka.

ŠTO OČEKUJETE TOKOM LIJEČENJA?

Piling je bez ljuštenja, što znači da postoji minimalno vrijeme zastoja, možda malo crvenilo. Izvrsno za onaj svjetliji, zategnuti izgled. Nakon tretmana bitno je da nastavite nositi kremu za lice s visokim zaštitnim faktorom kako biste zaštitili kožu od oštećenja od sunca i održali najbolje rezultate. I to je to, spremni ste!

PO ČEMU JE BIOREPEEL PREPOZNATLJIV?

Njegov bogat sastav izdvaja BioRePeel Cl3 od konkurencije. BioRePeel je izvrstan u borbi protiv starenja jer sadrži sve esencijalne aminokiseline i vitamine koji su potrebni vašoj koži. Također sadrži 35% TCA (za lice i vrat) i 50% TCA (za tijelo) i GABA (gama aminomaslačnu kiselinu) koja je relaksant mišića i time smanjuje bore. Kao rezultat toga, kombinacija aktivnih komponenti omogućuje učinkovito sprječavanje starenja kože. Također, smanjuje oštećenja od UV svjetla, pigmentaciju ili akne. Bit tretmana je u njegovom blagom pilingu. Osim toga, snažna stimulacija biosintetskih procesa obnavlja strukturu kože. Nadalje, tretman je prikladan za mladu kožu u akutnim stadijima akni, mitesera, s nedavnim ili “svježim” ožiljcima, kao i za tretiranje sitnih bora.

RAZMAK TRETMANA?

Ovisno od tipa kože ali svakako tretman se može raditi u razmaku od 7-10 dana i seriji 4-6 ovisno od problematike lica. Svakako ukoliko klijentica želi samo svježinu lica, tada se može raditi na mjesečnom nivou. Tretman se može raditi u kombinaciji s microneedlingom i tu se postižu još brzi rezultati. Svakako svi zainteresirani mogu proći kod nas vrhunsku edukaciju i naravno podršku tokom rada. Planiramo svakih 6 mjeseci organizirati masterclass u Italiji za naše najbolje tehničare.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here