Mia Buha: Šminkom naglasim ono najljepše na licu jedne žene

0

Trendovi u svijetu šminke se stalno mijenjaju, budući da se industrija šminke neprestano razvija i donosi nove i inovativne načine izražavanja ljepote. Međutim uvijek će postojati oni koji se odlučuju za blaži oblik šminkanja odnosno naglašavanja prirodne ljepote. U nastavku je intervju sa Miom Buha.

Intervju: Mia Buha.

Recite nam nešto o sebi.

Moje ime je Mia Buha. Dolazim iz Novog Sada i imam 21. godinu. Studiram i živim u Rimu a u slobodno vreme šminkam.

Kako ste odlučili biti dio beauty svijeta i otkud ljubav prema istom?

Nakon završene škole šminkanja, počinjem svakodnevno da šminkam svoje drugarice. Kad sam se osetila dovoljno sigurno u svoje veštine šminkanja odlučujem da otvorim svoj instagram profil ( mia.beautybar ). Pored fakulteta želela sam da imam neki ,, zanat u rukama”. Oduvek me je privlačila umetnost, kroz šminkanje mogu da izrazim svoju kreativnost. 

Koje sve usluge nudite u svom salonu?

Za sada samo šminkam. Početkom septembra počinjem da radim tretman Brow lift. Imam u planu još mnogo edukacija. Smatram da treba da ulažem u svoje znanje.

Možete li nam reći koji su koraci potrebni ako želimo neki poseban look?

Za koji god look se odlučite važno je da dobro pripremite kožu. Najpre treba očistiti lice ( umiti se, zatim naneti proizvode koje inače koristite u vašoj svakodnevnoj rutini nege lica). Takođe, vrlo je bitno da stavite neku hidrantnu kremu . Sad možete da pređete na šminkanje. Što se tiče očiju, u zavisnosti za koju priliku vam je potrebna šminka, birate da li će to biti neki dnevni ili večernji look. Nekada je moguće da od dnevne šminke napravite večernju samo upotrebom karmina u nekoj jačoj boji, na primer možete naneti crveni karmin. 

Šta je ono što klijentice najviše traže od usluga i koliko su zahtjevne?

U Italiji devojke se najpre odlučuju za neku blažu šminku. Meni se dopada taj pravac šminkanja, gde se ističe prirodna lepota žene. Šminkom naglasim ono najlepše na licu jedne žene. Ovaj posao radim iz ljubavi, iz tog razloga mi ništa ne pada teško. Do sada sam imala zaista sjajne klijente.

Najveći izazovi sa kojima se susrećete u radu su?

Najveci izazov mi predstavlja to što radim i u Srbiji i u Italiji.  Ponekad mi bude baš naporno da nosim šminku iz jedne države u drugu. 

Planovi za dalji razvoj poslovanja?

U budućnosti bih volela da se stacioniram na jednu lokaciju. Imam u planu još dosta usavršavanja, kod različitih šminkera. Volela bih  jednog dana da otvorim školu za šminkanje.

Poruka čitateljima?

Zaista sam zahvalna jer mogu da radim posao koji volim i šaljem podršku svakome ko bi voleo da započne neki svoj biznis. Svaki početak je težak…Ni jedan uspeh se ne dešava preko noći. Ali ne odustajte i sledite svoje snove. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here