HomeLjepotaThreading ili čupanje obrva koncem: Tehnika stara više od 6000 godina

Threading ili čupanje obrva koncem: Tehnika stara više od 6000 godina

Razlika između konca, pincete i voska pri uređivanju obrva je u trajnosti uređenih obrva. Kada se obrve rade koncem trajnost efekta je duža, do čak dvije sedmice.

Za portal i časopis beautiFUL piše:

Lejla Habibija – Gosto, Threading bar

 

 

 

Threading, odnosno čupanje obrva koncem na našem tržištu postala je popularna nedavno. Ipak, radi se o metodi uređivanja obrva staroj više od 6000 godina koja je nastala u Indiji. Otkrivanjem ove tehnike te praćenjem trendova Lejla Habibija Gosto uspjela je stvoriti zanimljivu priču o uređenju obrva. Svoj prvi Threading bar otvorila je u rodnom Mostaru, nakon toga u Sarajevu i Konjicu. U svojim threading barovima samo uređuje obrve te je fokus na prirodnom izgledu. Lejla za Beautiful piše o trendovima u uređenje obrva te razlikama u tehnikama.

Trend obrva u globalu je uzeo maha a posebno tehnika –  rad sa konacem. Ono što čini specifičnim u našim threading barovima jeste to što radimo obrve apsolutno prirodno. Mi svim našim klijentima dajemo savjete kako da njihove obrve dovedemo u najbolje stanje. A upravo je najbolje stanje prirodni oblik koji ide uz njihovo lice, odnosno deblji oblici obrva.

Tehnike rada su u svim Threading barovima iste te ćete tako u bilo kojem baru u BiH kojeg posjetite dobiti  istu uslugu i iste obrve.  Ne postoji neki određeni oblik koji se radi na svim ženama. Svakoj klijentici se pristupa različito. Ono što je najvažnije da obrve ne budu tanke. Zbog toga savjetujemo klijentice da obrve kući same ne pokušavaju popraviti i da su obrve najbolje kada se čupkaju mjesečno. Na taj način mi izvlaćimo iz svih obrva maksimum.

Šminkanje i rad sa obrvama je usko povezan. Najbolja podloga za dobru šminku su dobro uređene obrve, kao i depilacija lica koja se radi koncem pa onda ten bude čist i gladak, lice bude lijepo.

Konac pri uređenju obrva

Razlika između konca, pincete i voska pri uređivanju obrva je u trajnosti uređenih obrva. Kada se obrve rade koncem trajnost efekta je duža, do čak dvije sedmice. Dok odete dva puta na vosak i pincetu, na urešivanje obrva koncem je dovoljno jednom. Od konca dlake rastu sporije, a na dijelovima lica se prorijeđuju. To je njegova najveća prednost. Također,  čisti i najsitnije dlačice i ostavlja glatku kozu i ne iritira je.  Bol je kod svakoga razlicita, pa tako nekoga više boli uređivanje obrva koncem, dok nekoga pincetom.

Pitanje koje često dobijemo jeste koji se konac koristi te da li postoji konac za obrve?

Postoje različite debljine konca, materijali i sastavi ali svaki tanji konac i koji je od pamuka ili poliestera može služiti za uređenje obrva. Ono što je najvažnije jeste da se konac drži u higijenskim uslovima, da je zaštićen od prašine. Uz pripremljenu kožu lica i dezinfikovan materijal te područje koje se čupa nijedan konac neće napraviti iritacije.

Konac za obrve postoji ukoliko ga tako brendiramo. Naravno da je nekolicina firmi na Istoku brendirala konac kao konac za obrve i na kraju nešto što i ja imam u planu. Prvi put za vaš časopis otkrivam da će naredni poslovni korak biti linija svih preparata za obrve sa našim brendom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE