HomeLifestyleTrajna šminka: Kako se nanosi i koje su nuspojave?

Trajna šminka: Kako se nanosi i koje su nuspojave?

Za razliku od tetovaže, boja trajnog makeup-a je poprskana najfinijim rotirajućim jednokratnim iglama samo u epidermis. Pigmenti u boji su mineralne ili sintetičke tvari koje podliježu najstrožim kontrolama i ne smiju imati alergene prije upotrebe za trajnu šminku.

Stručnjaci iz ovog polja, prije nanošenja trajne šminke novu konturu označe olovkom ili finom četkom. Tek tada, tačno uz ovu liniju, pigmenti se ubrizgavaju milimetar po milimetar u kožu. I kako ne bi bolilo, područje kože unaprijed će utrnuti. Ugrađivanje pigmenata osjećate samo kao lagano peckanje, a ponekad i malo škakljanje. Najkasnije nakon sat vremena, sesija je gotova.

Koje su nuspojave moguće?

Nakon ubrizgavanja boje, vaša koža može biti blago crvena i blago otečena. Naš stručnjak će očistiti zahvaćena područja antiseptikom. Nakon dvije sedmice, vi ste pozvani na kontrolni sastanak. Sada imate priliku nešto promijeniti. Možda biste željeli imati tamniju boju ili su vam obrve još uvijek pretanke.

Koliko dugo traje trajna šminka?

To ovisi o tipu kože. Ali obično trajna šminka traje 3 do 4 godine. Tokom tog vremena pigmenti u boji postepeno postaju bljeđi, jer se naša koža konačno ljuskala i stalno se obnavljala. Čak i intenzivna sunčeva svjetlost može posvijetliti pigmente.

No, to ovisi o boji: Brown, na primjer, sastoji se od crvenih i crnih pigmenata. A crno blijedi malo brže od crvene, tako da bi vam obrve trebale osvježenje nakon samo dvije godine.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE