HomeLjepotaTretman lica se preporučuje bez obzira da li imate problema sa kožom...

Tretman lica se preporučuje bez obzira da li imate problema sa kožom lica ili ne!

Jasminka Hrustić Divanefendić

Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućuju hranjivim svojstvima preparata za njegu da nahrane kožu.

Klasični tretman lica osnova je za njegovanje i lijep izgled kože. Podrazumjeva dubinsko čišćenje i odstranjivanje sebuma (loja) iz kanala lojnih žlijezda. Preduslov je za zdravlje i ljepotu kože i preporučuje se bez obzira da li imate posebnih problema sa kožom lica ili ne.

Klasično mehaničko čišćenje lica ubraja se u najstarije, ali i najzahtjevnije kozmetičke tretmane. Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućuju hranjivim svojstvima preparata za njegu da nahrane kožu.

Uz adekvatnu upotrebu kozmetičkih preparata klasični tretman lica sastoji se od čitavog niza postupaka koji će doprinjeti općem boljitku i stanju Vaše kože. Nakon ovog tretmana koža lica izgleda lijepo i zdravo; efekti redovnih tretmana su rafiniran izgled, čistoća i svježina.

Čišćenje lica započinje ap šminkanjem (površinsko čišćenje kože), zatim slijedi utvrđivanje tipa kože, te piling da bi kožu oslobodili nakupina mrtvih stanica, vapozon, a nakon toga mehaničko čišćenje. Čišćenjem otklanjamo mitisere, čistimo sebum nakupljen u porama ili otvaramo zatvorene komedone, čistimo akne. Nakon toga slijedi dezinfekcija, visoka frekvencija, masaža ako nema akni i na kraju maska prema tipu kože.

Tretman traje 45 do 60 minuta i preporučuje se da se kod mješovite kože radi svakih 20-25 dana, kod masne kože svakih 10-15 dana, a kod aknozne svakih sedam dana do sanacije problema. Vremenski intervali se određuju individualno s ciljem postizanja zdravog i njegovanog izgleda lica.

Kozmetički tretman lica u Plavoj Poliklinici vrši se na najsavremenijem uređaju Comby 8 koji je specijalno namijenjen za ove svrhe, a tretmane vrši edukovano osoblje koje će Vam pružiti maksimalan ugođaj prilikom Vašeg tretmana lica.

Jasminka Hrustić Divanefendić, kozmetičar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOVE OBJAVE