Tretman lica se preporučuje bez obzira da li imate problema sa kožom lica ili ne!

0
387

Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućuju hranjivim svojstvima preparata za njegu da nahrane kožu.

Klasični tretman lica osnova je za njegovanje i lijep izgled kože. Podrazumjeva dubinsko čišćenje i odstranjivanje sebuma (loja) iz kanala lojnih žlijezda. Preduslov je za zdravlje i ljepotu kože i preporučuje se bez obzira da li imate posebnih problema sa kožom lica ili ne.

Klasično mehaničko čišćenje lica ubraja se u najstarije, ali i najzahtjevnije kozmetičke tretmane. Nečistoće koje se sakupljaju u porama ne predstavljaju samo estetski problem, već i onemogućuju hranjivim svojstvima preparata za njegu da nahrane kožu.

Uz adekvatnu upotrebu kozmetičkih preparata klasični tretman lica sastoji se od čitavog niza postupaka koji će doprinjeti općem boljitku i stanju Vaše kože. Nakon ovog tretmana koža lica izgleda lijepo i zdravo; efekti redovnih tretmana su rafiniran izgled, čistoća i svježina.

Čišćenje lica započinje ap šminkanjem (površinsko čišćenje kože), zatim slijedi utvrđivanje tipa kože, te piling da bi kožu oslobodili nakupina mrtvih stanica, vapozon, a nakon toga mehaničko čišćenje. Čišćenjem otklanjamo mitisere, čistimo sebum nakupljen u porama ili otvaramo zatvorene komedone, čistimo akne. Nakon toga slijedi dezinfekcija, visoka frekvencija, masaža ako nema akni i na kraju maska prema tipu kože.

Tretman traje 45 do 60 minuta i preporučuje se da se kod mješovite kože radi svakih 20-25 dana, kod masne kože svakih 10-15 dana, a kod aknozne svakih sedam dana do sanacije problema. Vremenski intervali se određuju individualno s ciljem postizanja zdravog i njegovanog izgleda lica.

Kozmetički tretman lica u Plavoj Poliklinici vrši se na najsavremenijem uređaju Comby 8 koji je specijalno namijenjen za ove svrhe, a tretmane vrši edukovano osoblje koje će Vam pružiti maksimalan ugođaj prilikom Vašeg tretmana lica.

Jasminka Hrustić Divanefendić, kozmetičar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here