Tretmani lica: Koji je najbolji izbor za Vas?

0
525

Tretmani lica: Koji je najbolji izbor za Vas?

Vaše lice treba tretman od strane obučenih profesionalaca da bi bilo zdravo i bez problema

Ništa se ne može porediti s osjećajem koji dobijete kada prelazite prstima preko lica i osjećate mekanu i mliječnu kožu, zar ne? Većina nas svakodnevno njeguje kožu i lice. Ali s vremena na vrijeme, dobro je pustiti profesionalce da se brinu o vašoj koži.

Ako mislite da su tretmani za lice samo gubljenje vrijeme i novac u salonu, razmislite ponovo!

Čak i ako nemate problematičnu kožu lice, teške akne ili neke druge probleme, vaše lice treba tretman od strane obučenih profesionalnih da bi bilo zdravo i bez problema. Profesionalac vam može pomoći da zaista razumijete vašu kožu. A da ne spominjemo, da nevjerojatna masaža lica ne samo da čini vašu kožu sjajnom, već vam i pomaže vam da se opustite.

Kozmetičarka Adema Ada Varaga za Vas predstavlja tri tretmana za lice kako bi se informisali šta vam je to potrebno.

 

Piše: Adema Ada Varaga, kozmetičarka

Biografija

Kozmeticarka Adema Ada Varaga rođena je 01.01.1980. godine. Školu je završila u Zagrebu 1998. godine od kada se bavi ovim poslom. Vlasnica je Kozmetickog salona Ada koji se nalazi u Kolodvorskoj ulici u Sarajevu od 2010. godine. Prateći najnovije trendove za svoje klijente tražimo samo najbolje i najkvalitetnije usluge tretmana lica, Hifu, pedikure, depilacije te svih ostalih kozmetickih usluga.

MEZOTERAPIJA je savremena nehirurška metoda ubrizgavanja vitaminskih koktela i aktivnih substanci u srednji dio kože tj. mezoderm, po kome je dobila ime. Postoje dvije vrste ove procedure gdje se mezokokteli ubrizgavaju iglom i bez igle, kada se nanose aparatom, dermarolerom ili dermapenom. Unose se vitamini, hijaluronska kisalina, kolagen, aminokiseline i sve to naravno ovisno o problemu ili stanju kože. Važno je da su kokteli sterilni. Sa mezoterapijom se rješava širok spektar promlema poput:

  • Lifting lica, vrata i dekoltea
  • Opadanje kose
  • Celulit
  • Strilje
  • Lipoliza
  • Hiperpigmetacija
  • Otecenost oko očiju i tamno kolutovi

Tretman je manje bolan uz upotrebu anestezija kreme. Moguće je blago crvenilo i blagi otok koji prolazi nakon par sati. MEZOTERAPIJA je ubjedljivo najtraženiji tretman lica u posljednje vrijeme

MIKRODERMOABRAZIJA je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože. Koristi se kod svih tipova kože, za uklanjanje ili smanjenje proširenih pora, regulaciju masnoće kože, korekciju sitnih bora, ožiljaka i hiperpigmetacije. Bezbolna je procedura i nakon jednog tretmana rezultat je vidljiv. Moja preporuka je upravo ovaj tretman jer mikrodermoabrazija je uvodni tretman za sve ostale.

ULTRAZVUCNA SPATULA je uređaj za profesionalni peeling lica i dubinsko čišćenje lica koja radi na frekvenciji od 25 do 28kHz. Odlična je za čišćenje mitisera i akni, te potiče obnavljanje oštećenih stanica te poboljšava cirkulaciju krvi i metabolizam. Tretmanom se istovremeno čiste pore i otklanjaju mrtve stanice što kožu rezultira čistom, glatko i sjajnom bez crvenila i iritacija. Tretman je idealan i za najmlađe klijente.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here