Svečane i večernje haljine za ljeto/jesen 2019

0

Svečane i večernje haljine za ljeto/jesen 2019

Ovog ljeta posebno su istaknute slobode kada su haljine u pitanju. Ove sezone nose se haljine različitih, asimetričnih krojeva kao i lepršave duge haljine

Piše: Omeragić Ajla, modna dizajnerice i diplomirana pravnica

 

Moda ljeto/jesen 2019. godine

 

Posebno godišnje doba je ljeto u kojem većina dizanjera može da uživa posebnu slobodu kada su u pitanju kreacije svečanih i odmah nosivih odjevnih predmeta. Tako i ovog ljeta  posebno su naglašene slobode kada su haljine u pitanju i različiti asimetrični krojevi. Svakako tu su i neizostavno lepršave duge haljine sa velikim prorezima na jednoj nozi. U oblasti visoke mode još uvijek dominira tik i ćipka, meni svakako najdraži detalji kao osnov svečane (večernje) kolekcije. Kada su boje u pitanju teško ćete pogriješiti izborom svijetlih tonova u ljetnim danina. Recimo limun žuta i ove godine je zaista IN. Prema posljednjim istraživanjima koraljna boja je uvjerljivo pobjednica među bojama 2019. godine. Dominantna plava boja kraljevskog dvora svakako je također trend i ovog ljeta.

Odmorom od ljetnih dana već u jesen 2019.godine ulazimo sa nešto drugačijim izborom boja i modela ka zagasitim i tamnijim nijansama naravno. Olakšavajući izbor street style suknje “H” linije. Leopard print je svakako nepogrešiv izbor. Maslinaste boje su jako prilagodljive različitim jesenjim kombinacijama. Mnoge kombinacije odisat će u smeđim nijansama do nijansi boje konjaka.

Kako nastaje jedna kreacija

 

Prilikom odabira modela haljine nemam neke posebne kriterije. To se jednostavno desi, pojavi se ideja uz jutarnji mir i prve kahvu. Uživanje u prirodi su veliki motiv i inspracija. Kasni noćni sati, kada se smiri jedan radni i turbulentan dan, koji često traje i do 15 sati, ponovo u ono “vrijeme samo za mene”.

Ctreži i skice se nižu jako često same od sebe. U neko dogledno vrijeme prije ujedinjenja izbora kolekcije vrši se selekcija i naravno još mnogo izmjena, jer finalni rezultat proizvoda je uvijek različit po nekim detaljima od crteža. Prilikom rada se vrše izmjene koje u tom trenutku rada inspirišu na nešto meni ljepše. Moje mankenke koje iznose na scenu modele haljina su svakako divne mlade djevojke pune ljepote i divnih priča da Vam približe našu priču .

Obzirom da je moj brend “Magic Woman” preciziran za rad:

-Pret-a-Porter

-Haute Couture

Za naše divne dame. Prilikom odabira nekog modnog komada Magic Woman u većini slučajeva vrše izbor ponuđenih modela iz različitih kolekcija. To su većinom svečane haljine, te haljine i kombinacije poslovnog karaktera. Posljednja kolekcija hidžaba “Obasjana mjesečinom” imala je iznenađujuće veliki odjek u javnosti te svakako veliki broj narudžbi.

Početak javnog rada sa klijentima Magic Woman krenuo je skoro prije četiri godine. U tom periodu sam završavala Modnu akademiju Emine Husedžinović -Ibrahimović “Urban Etno”.

Posebna čast po završetku akademije je moje učešće na Bh.Fashion weeku 2018. godine. Tada sam prestavila kolekciju “Magic Woman” večernjih haljina dominantne crne boje protkana ćipkom inspiracijom hercegovačkog krsa i jačine žena te viktorijanske ćipke. Naglašenim seksipilom i elegancijom žene. Daljnom inspiracijom pripremala sam se za BH.Fashion Week 2019godine.

Kolekcija prestavljena na BH.F.w april, 2019. godine bila je nešto suptilnija i nježnijih tonova i kreacija. Večernjom kolekcijom zatvoren je BH.F.W. Posebno i drugačije jeste posljednja hidžab kolekcija. Veliki izbor elegantnih modela za žene pune samopouzdanja .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here