Tretmani uljepšavanja: Sve o botoxu i filerima

0
387

Estetska hirurgija je zadnjih godina u stalnom napredovanju, uključujući i sve više korisnika botoksa, filera, ugrađivanja silikona u tijelo, estetskih zahvata i drugih sličnih tertmana koji su u službi ljepote.

Estetska hirurgija se bavi korekcijom estetskih nedostataka i uljepšavanjem ljudskog tijela. Plastična hirurgija će učiniti da bolje izgledate, da se bolje osjećate, te će doprinijeti poboljšanju kvaliteta Vašeg života.

Sve o botoksu

Botoks tretman je procedura koja se u kozmetičke svrhe koristi skoro dvadesetak godina.  Predstavlja ubrizgavanje Botulinum toxina (poznatijeg kao botoksa) u određene dijelove lica koji se žele korigovati. Procedura ubrizgavanja botoksa traje nekoliko minuta, najviše petnaest do dvadeset. Izvodi se upotrebom lokalne anestezije, a rezultati počinju da se vide nakon dva dana. Nakon desetog dana proces je kompletiran. Botoksom se tretiraju sljedeće oblasti: horizontalne bore na čelu, vertikalne ili kose bore između obrva i lepezaste bore u vanjskim uglovima očiju, poznatije kao bore smijalice. Također, botoksom se može korigovati nos, bez upotrebe noža. Time se nosu daje simetričan izgled, a rezultati su kratkotrajni. Botoks u predjelu oko očiju traje do 12 mjeseci, dok na vilici i čelu može da traje od četiri do šest mjeseci.

Najčešće, botoksu se pribjegava iz kozmetičkih razloga, ali ispostavilo se da može da pomogne i kod još nekih stanja. Mlađi pacijenti sve češće se odlučuju za botoks kao neku vrstu “prevencije”, prije nego što su bore i počele da se pojavljuju. Zbog toga, dermatolog ne može da kaže kad je idealan trenutak da počnete sa botoksom, jer to zavisi od toga šta želite da postignete, od toga koliko Vam je izražena facijalna ekspresija i od toga kakav Vam se izgled dopada.

Fileri

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su godina bili tabu tema kada je riječ o popunjavanju bora lica. Danas se pak radi o jednom od najpopularnijih tretmana kojim se gotovo instantno brišu bore i s lica skida i do nekoliko godina. Neki od razloga zbog kojih su fileri postali popularni su njihova biološka razgradnja u koži, kao i jednostavnost primjene.

Hijaluronskim dermalnim filerima najčešće se popunjavaju već formirane bore, zatim korigovanje nepravilnosti ili se radi preventiva starenja osoba mlađih i od 30 godina. Hijaluronski dermalni fileri su bukvalno silikone bacili u historiju i danas je malo žena koje nisu čule za ‘antiaging’ medicinu, za botoks i filere, neinvazivne metode brisanja bora i godina. Upotrebom hijaluronskih filera, bez operacije, možemo otkloniti neželjene promjene i poboljšati opšti izgled kože. Upotrebom  filera sa hijaluronskom kiselinom, površina Vaše kože postaće ponovo glatka, svježa i nestat će znaci starenja, a sve to na jedan sasvim prirodan i siguran način, što je najvažnija prednost ovog tretmana. Klijentice, a i klijenti se obično odlučuju na povećanje usana hijaluronom, zatim popunjavanje podočnjaka, jagodica, usana.

beautiful.ba

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here