Trikovi koje su poznate ličnosti naučile od svojih šminkera

0

S obzirom na količinu vremena koje poznate ličnosti provode na stolici za šminkanje sa četkama i spužvicama koji oko njihovih lica, sasvim je prirodno da upijaju mnogo informacija o ljepoti od umjetnika koji ih šminkaju. Zapravo, za mnoge slavne osobe, njihovi vizažisti su mnogo više od unajmljenih profesionalaca, jer su i privatno dobri prijatelji. Ovi umjetnici ne sakrivaju svoju tehniku, već velikodušno dijele ono što smatraju da najbolje djeluje.

Zbog toga, u nastavku pročitajte par korisnih trikova poznatih kako biste imali besprijekoran make up.

  • Dodajte malo ulja u vašu podlogu za ljepši sjaj lica

Pomiješajte vašu svakodnevnu podlogu sa uljem za lice poput ulja argana ili smilja kako biste dobili dewy make up look koji će učiniti da izgledate svježe i odmorno.

  • Koristite vaše spužvice pravilno

Ako ste ikada vidjeli čarobnjake za šminkanje poput Patricka Ta ili Ariel Tejade kako koriste  Beautyblender, onda znate na šta mislimo. Svaki šminker koristi vlažan beauty blender, te uz pomoću njega dugo i pažljivo utapkava proizvode u kožu.

  • Koristite korektor kao primer za sjenilo

Na pitanje koji je to trik za uljepšavanje naučila koji joj je najviše koristio, Eva Longoria nudi ovaj provjereni savjet za prenamjenu proizvoda: “Ponekad koristim malo korektora kao podlogu na kapcima, jer mi može pomoći da sjenilo ostane na mjestu duže i to je jedan proizvod manje, jer obično u svojoj torbi uvijek imam korektor. ”

  • Korištenje upaljača može transformisati vaše olovke za oči i usne

Padma Lakshmi je pohađala časove ljepote od mladosti, a zatim i kao model. “U srednjoj školi smo moji prijatelji i ja palili olovke za oči – u ono doba niste imali mekane, glatke, kremaste olovke za oči koje bi se lijepo blendale. Također, isti trik možete iskoristiti za olovke za usne. Umjesto da koristi upaljač za promjenu teksture svoje olovke, Karlie Kloss naučila je da je to izvrsno iz higijenskih razloga. “Volim dobre olovke za usne. Ako želite dezinficirati olovku, zagrijte vrh upaljačem kako biste je dezinficirali”, kaže ona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here